Kennisgeving inspraak goedkeuringsbesluit, omgevingsvergunning en leggerwijziging dijkverbetering Neer

Onderwerp

Gedeputeerde Staten van Limburg maken bekend dat:

- zij bij besluit van 31 oktober 2017 goedkeuring hebben verleend aan het projectplan voor dijkverbetering bij Neer zoals dat op 5 september 2017 is vastgesteld door het dagelijks bestuur van het Waterschap Limburg. De hierin beschreven dijkverbeteringsmaatregelen (dijkverhoging en dijkversterking) worden uitgevoerd omdat een aantal dijktrajecten bij Neer niet voldoen aan de wettelijke norm voor dijkveiligheid;

- Burgemeester en Wethouders van de gemeente Leudal op 16 oktober 2017 de omgevingsvergunning voor de dijkverbeteringsmaatregelen (activiteiten handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening) hebben verleend.

Het dagelijks bestuur van Waterschap Limburg maakt bekend dat:

- het bij besluit van 11 juli 2017 de leggerwijziging naar aanleiding van het projectplan voor dijkverbetering bij Neer heeft vastgesteld. De legger geeft de begrenzing, ligging, vorm en constructie van waterkeringen en oppervlaktewateren aan. Door de verbeteringsmaatregelen in het projectplan moet de legger voor de betreffende waterkeringen worden gewijzigd.

Procedure

Het projectplan en de omgevingsvergunning doorlopen de projectprocedure voor waterstaatswerken (artikel 5.5 - 5.14 van de Waterwet). Gedeputeerde Staten hebben conform artikel 5.7 van de Waterwet goedkeuring verleend aan het projectplan. Op grond van artikel 5.8 en 5.12 van de Waterwet coördineren Gedeputeerde Staten van Limburg de bekendmaking van de besluiten die voor de uitvoering van het projectplan nodig zijn. De procedure voor de leggerwijziging wordt uitgevoerd overeenkomstig afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht. Het ontwerp-projectplan, de ontwerp-omgevingsvergunning en de ontwerp-leggerwijziging (inclusief relevante stukken) hebben van 16 februari 2017 t/m 29 maart 2017 ter inzage gelegen. Er zijn veertien zienswijzen ingediend tegen deze ontwerp-stukken. Naar aanleiding van de ingebrachte zienswijzen is door het waterschap een inspraaknota opgesteld. Hierin is toegelicht welke zienswijzen hebben geleid tot aanpassing van het projectplan.

Inzage

Het goedkeuringsbesluit, het projectplan, de omgevingsvergunning, de leggerwijziging en de bijbehorende stukken liggen ter inzage met ingang van 9 november 2017 tot en met 20 december 2017:

  • 1.

    in het gemeentehuis van de gemeente Leudal, Leudalplein 1, 6093 HE te Heythuysen, op de aldaar gebruikelijke wijze;

  • 2.

    ten kantore van het Waterschap Limburg, Maria Theresialaan 99, 6043 CX te Roermond, op de aldaar gebruikelijke wijze, tijdens kantooruren;

  • 3.

    bij de receptie van het Gouvernement, Limburglaan 10, 6229 GA te Maastricht, tijdens kantooruren.

     

Deze besluiten en bijbehorende stukken worden gedurende de inzagetermijn ook gepubliceerd op de website www.limburg.nl (klik op Actueel en vervolgens op Bekendmakingen) en op www.overheid.nl (klik op Waterschapsblad).

Rechtsbescherming

Goedkeuringsbesluit, projectplan en omgevingsvergunning

Tegen het goedkeuringsbesluit, het projectplan en/of de bijbehorende omgevingsvergunning kan beroep worden ingesteld door belanghebbenden die een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerp-projectplan en/of de ontwerp-omgevingsvergunning, of door belanghebbenden die redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen naar voren te hebben gebracht tegen het ontwerp-projectplan en/of de ontwerp-omgevingsvergunning. Overeenkomstig artikel 5.13 van de Waterwet moet daarvoor binnen zes weken met ingang van de dag waarop deze besluiten ter inzage zijn gelegd een beroepschrift ingediend worden.

Op deze besluiten is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Hieruit volgt dat wanneer u beroep instelt, u in uw beroepschrift de beroepsgronden dient op te nemen en dat deze beroepsgronden na afloop van de beroepstermijn niet meer aangevuld kunnen worden. 

Het beroepschrift moet worden gericht aan: Raad van State; Afdeling Bestuursrechtspraak; Postbus 20019; 2500 EA Den Haag.

Diegene die beroep instelt tegen het goedkeuringsbesluit, het projectplan en/of de omgevingsvergunning, kan bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak een verzoek indienen om een voorlopige voorziening te treffen. Voor het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om een voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd. Het is ook mogelijk om digitaal beroep of een voorlopige voorziening in te stellen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl/. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Zie genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Leggerwijziging

Tegen het wijzigingsbesluit van de legger dat vooraf is gegaan door een waterstaatkundig besluit (zoals een projectplan) kan geen beroep worden ingesteld. Een eventueel beroep tegen de leggerwijziging dient kenbaar gemaakt te worden tegen het goedkeuringsbesluit en/of het projectplan.

 

Inhoudsvereisten beroepschrift

Het beroepschrift tegen het goedkeuringsbesluit, het projectplan en/of de omgevingsvergunning dient ten minste te bevatten:

- naam en adres van de indiener;

- de dagtekening en ondertekening van het beroep;

- vermelding van het bestuursorgaan dat het besluit heeft genomen en, zo mogelijk, de datum en het kenmerk van het besluit; en

- een opgave van de reden(en) op grond waarvan men zich niet met het besluit kan verenigen.

Daarbij wordt u verzocht expliciet aan te geven op welk onderdeel uw beroep betrekking heeft.

 

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot:

de heer J. Goudriaan, tel. (043) 389 7452, jl.goudriaan@prvlimburg.nl of

mevrouw M. Balvers, tel. (043) 389 7504, jgm.balvers@prvlimburg.nl

Naar boven