Bekendmaking Mandaatregeling Alliantie Markermeerdijken 2016

Op 22 november 2016 heeft het college van dijkgraaf en hoogheemraden van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier de Mandaatregeling Alliantie Markermeerdijken 2016 vastgesteld.

 

Toelichting

De opgave om de Markermeerdijken op orde te brengen is één van de belangrijkste opgaven voor het hoogheemraadschap in de komende jaren. Op 15 december 2015 is de alliantie Markermeerdijken opgericht, een integrale samenwerking met marktpartijen waarin Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) en een consortium onder aanvoering van Boskalis deelnemen. Om de alliantie zoveel mogelijk zelfstandig te kunnen laten opereren, is op 22 maart 2016 de eerste tranche van de Mandaatregeling Alliantie Markermeerdijken 2016 vastgesteld. Deze eerste tranche is geëvalueerd. Dit heeft niet geleid tot wijzigingen in de mandaatregeling. Er is wel besloten een aantal aanvullende bevoegdheden aan de mandaatregeling toe te voegen. Dit betreft de volgende mandaten:

  • 1.

    7: Grondtransacties, gedoogplichten, beperkte rechten en gebruiks- en genotsrechten;

  • 2.

    17: het beslissen op een verzoek om nadeelcompensatie of planschadevergoeding. 

 

Het besluit is hieronder vermeld. Het besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van dit Waterschapsblad.

 

Informatie

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer P.J. van Meijeren, telefoonnummer (072)582 7049.

 

Tekst van het besluit

Het college van dijkgraaf en hoogheemraden van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier;

gelezen het voorstel van 11 oktober 2016 met registratienummer 16.467576;

 

BESLUIT:

  • 1.

    Kennis te nemen van de evaluatie van de Mandaatregeling Alliantie Markermeerdijken 2016;

  • 2.

    Aan het door de directie van het hoogheemraadschap benoemde lid van het alliantiemanagementteam Markermeerdijken - hierna: de mandaathouder - de in de notitie van overwegingen genoemde bevoegdheden te mandateren;

  • 3.

    Voornoemde onderdelen 1 en 2 te consolideren in de Mandaatregeling en de geconsolideerde mandaatregeling, zoals opgenomen in de bijlage, vast te stellen en te bepalen dat de regeling in werking treedt op de eerste dag na publicatie van het besluit.

 

Aldus besloten in de vergadering van 22 november 2016 van het college van dijkgraaf en hoogheemraden,

de secretaris, M.J. Kuipers

de dijkgraaf, drs. L.H.M. Kohsiek

Naar boven