Vierde partiële herziening peilbesluit Eiland van Schalkwijk vastgesteld

Het algemeen bestuur van het waterschap heeft op 9 november 2016 de vierde partiële herziening van het peilbesluit Eiland van Schalkwijk vastgesteld.

Op 31 oktober 2012 heeft het algemeen bestuur van het waterschap het peilbesluit Eiland van Schalkwijk vastgesteld. Binnen dit peilbesluit vindt een ruimtelijke ontwikkeling plaats waardoor het peilbesluit Eiland van Schalkwijk (2012) diende te worden herzien.

4e partiële herziening ‘Inundatieveld polder Blokhoven’

Deze 4e partiële herziening heeft betrekking op het inundatieveld Blokhoven, dat wordt aangelegd op een perceel langs de Achterdijk in de gemeente Houten. Voor het inundatieveld en de maalvliet (tot aan gemaal Blokhoven) wordt een nieuw peilgebied begrensd, PG0154A. In dit nieuwe peilgebied wordt een afzonderlijk (flexibel) peil ingesteld.

Linieland/gemeente Houten en het waterschap werken nauw samen voor het project “Inundatieveld polder Blokhoven”. Realisatie van het inundatieveld geeft invulling aan het oplossen van de wateropgave wateroverlast in de polder Blokhoven, maar versterkt ook de ecologische waterkwaliteit en de cultuurhistorische en recreatieve beleving van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Stukken inzien

U kunt de herziening van het peilbesluit Eiland van Schalkwijk (2012) van 14 november tot en met 27 december 2016 inzien op www.destichtserijnlanden.nl/bekendmakingen.

Beroep na vaststelling

Een belanghebbende die ook een zienswijze heeft ingediend op het ontwerp-peilbesluit, kan binnen 6 weken na bekendmaking (van 14 november tot en met 27 december 2016), beroep bij de Rechtbank in Utrecht instellen, conform artikel 8.1 Algemene wet bestuursrecht. Voor meer informatie over het instellen van beroep kunt u kijken op www.rechtspraak.nl.

Inwerkingtreding

Genoemd peilbesluit treedt in werking op de achtste dag na deze bekendmaking. Het waterpeil, zoals opgenomen in de partiële herziening in Artikel I onder B, wordt tijdens de uitvoering van project “Inundatieveld polder Blokhoven” ingesteld.

 

Houten, 14 november 2016

 

Naar boven