Achtste wijziging Ambtelijke bevoegdhedenregeling Waterschap Rivierenland 2011

 

Registratie nr.: 201613150

Het College van dijkgraaf en heemraden van Waterschap Rivierenland;

op voordracht van de Directieraad;

 

Overwegingen:

Uit de jaarlijkse evaluatie van het mandaat is gebleken dat het wenselijk is om het mandaatregister behorende bij de Ambtelijke bevoegdhedenregeling Waterschap Rivierenland 2011 te wijzigen. Hiermee worden enkele praktische knelpunten opgelost en kan slagvaardiger worden gehandeld.

Wettelijk kader:

de Algemene wet bestuursrecht

de Waterschapswet

het Reglement voor Waterschap Rivierenland

Gerelateerde regelgeving:

het Delegatiebesluit Waterschap Rivierenland 2011, de Ambtelijke bevoegdhedenregeling Waterschap Rivierenland 2011.

BESLUIT:

Vast te stellen de achtste wijziging van de Ambtelijke bevoegdhedenregeling Waterschap Rivierenland 2011

Artikel I. Wijzigingen

A

Onder I Het verrichten van (privaatrechtelijke) (rechts)handelingen wordt het nemen van besluiten en het verrichten van (privaatrechtelijke) (rechts)handelingen inzake de Wet openbaarheid van bestuur, de Wet hergebruik van overheidsinformatie, de Wet bescherming persoonsgegevens, de Inspraakverordening Waterschap Rivierenland, de Wet basisregistratie personen en verzoeken van de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens gemandateerd tot de functie teamleider.

B

Onder III Het voeren van (buiten)gerechtelijke procedures wordt toegevoegd dat de secretaris-directeur ook volmacht en machtiging kan verlenen aan medewerkers voor de vertegenwoordiging in rechtszaken.

C

Onder VI Aanleg en beheer van waterstaatswerken wordt toegevoegd dat de directeur bevoegd is tot het vaststellen van hoogwateractieplannen bij dijkversterkingsprojecten.

D

Onder XIII Rechtspositionele besluiten wordt het nemen van besluiten over de toepassing van regelingen inzake sectorale arbeidsvoorwaarden gemandateerd tot de functie teamleider.

E

Onder IX Vergunning verlening en advisering wordt aan de teamleider mandaat verleend voor het nemen van besluiten over toepassing van de uniforme openbare voorbereidingsprocedure van afd. 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht.

F

Onder XV Overig wordt aan de teamleider mandaat verleend voor het vaststellen van zwemwaterprofielen.

G

Onder XV Overig wordt aan het afdelingshoofd mandaat verleend voor het vervangen van archiefbescheiden op grond van artikel 7 van de Archiefwet 1995 en de artikelen 6 en 8 van het Archiefbesluit 1995 en voor het aanpassen van het handboek 'Vervanging van analoge archiefbescheiden door digitale reproducties bij Waterschap Rivierenland'.

H

Onder XV Overig wordt toegevoegd dat de secretaris-directeur ondermandaat, volmacht en machtiging aan medewerkers kan geven voor het doen van aangifte van een strafbaar feit en het vertegenwoordigen van het waterschap in opsporingsonderzoeken.

Artikel II. Inwerkingtreding

Dit besluit treedt in werking met ingang van 1 november 2016 na publicatie in het Waterschapsblad.

Artikel III. Citeertitel

Dit besluit wordt aangehaald als Achtste wijziging van de Ambtelijke bevoegdhedenregeling Waterschap Rivierenland 2011.

 

Aldus vastgesteld in de vergadering van het college van dijkgraaf en heemraden van Waterschap Rivierenland van 18 oktober 2016 te Tiel.

de secretaris-directeur, ir. Z.C. Vonk

de dijkgraaf, ir. R.W. Bleker

Naar boven