Kennisgeving terinzagelegging ontwerp-peilbesluiten Plaspoel-, Schaapswei- en Hoekpolder (gemeente Rijswijk), Oud- en Nieuw-Wateringsveldschepolder (gemeente Westland en Den Haag) en Noordpolder (gemeente Rijswijk en Den Haag)

(Kenmerk besluit: 1179750)

Ontwerp-peilbesluiten van de Plaspoel-, Schaapswei- en Hoekpolder, de Oud- en Nieuw-Wateringsveldschepolder en de Noordpolder.

Het college van dijkgraaf en hoogheemraden van Delfland is voornemens de peilbesluiten Plaspoel-, Schaapswei- en Hoekpolder, de Oud- en Nieuw-Wateringsveldschepolder en de Noordpolder conform art. 5.2 Waterwet en art. 4.2 Waterverordening Zuid-Holland ter vaststelling voor te leggen aan de verenigde vergadering van Delfland.

Vooruitlopend daarop heeft het college op 27 september 2016 de ontwerp-peilbesluiten vastgesteld van de Plaspoel-, Schaapswei- en Hoekpolder, de Oud- en Nieuw-Wateringsveldschepolder en de Noordpolder.

In een peilbesluit worden voor een bepaald gebied de waterstanden of bandbreedtes waarbinnen waterstanden kunnen variëren vastgesteld, die gedurende daarbij aangegeven perioden zoveel mogelijk worden gehandhaafd. Deze peilbesluiten hebben betrekking op de vaststelling van de peilen in de Plaspoel-, Schaapswei- en Hoekpolder (gemeente Rijswijk), Oud- en Nieuw-Wateringsveldschepolder (gemeente Westland en Den Haag) en Noordpolder (gemeente Rijswijk en Den Haag)

De ontwerpbesluiten en de daarop betrekking hebbende stukken liggen ter inzage. U kunt de stukken vanaf 3 oktober 2016 gedurende zes weken inzien op de locatie van het hoofdkantoor van Delfland, Brassersplein 2 te Delft op werkdagen van 9.00-12.00 uur en van 14.00-16.00 uur. U kunt de stukken ook raadplegen op internet: https://www.hhdelfland.nl/actueel/bekendmakingen of www.officielebekendmakingen.nl/waterschapsblad/op_organisatie/hoogheemraadschap_van_delfland.

Ingezetenen en belanghebbenden kunnen gedurende de periode van terinzagelegging hun zienswijze over het ontwerp-peilbesluit schriftelijk of mondeling kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden ingediend bij het college van dijkgraaf en hoogheemraden van Delfland, Postbus 3061, 2601 DB Delft, onder vermelding van ‘Zienswijze ontwerp-peilbesluiten'. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken via onderstaand telefoonnummer.

Indien u vragen heeft naar aanleiding van deze kennisgeving, kunt u op werkdagen van 9:00 tot 16:00 uur contact opnemen met het klantcontactcentrum (KCC) van Delfland. Het KCC is bereikbaar via één centraal telefoonnummer, namelijk (015) 260 81 08, of via e-mail info@hhdelfland.nl.

 

Naar boven