Algemene regel vrijstelling vergunningplicht niet legger waterlopen

Het dagelijks bestuur van waterschap Vechtstromen maakt bekend dat het de algemene regel Vrijstelling vergunningplicht niet legger waterlopen heeft gewijzigd in haar vergadering van 6 september 2016.

Het winterbed van de Vecht is niet opgenomen in de legger. Op dit moment mogen in het winterbed van de Vecht handelingen en activiteiten worden uitgevoerd zonder dat hiervoor een vergunning op basis van de Keur nodig is. Dit is een zeer ongewenste situatie, aangezien bescherming van het winterbed van groot belang is voor het borgen van de afvoercapaciteit van de Vecht in hoogwatersituaties.Om die reden wordt voorgesteld de ‘Algemene regel vrijstelling vergunningplicht voor oppervlaktewaterlichamen die niet in de legger zijn opgenomen’ te wijzigen door hierin op te nemen dat de vrijstelling niet geldt voor het winterbed van de Vecht.

Ter inzage legging

De algemene regel ligt met ingang van 12 september 2016 tot en met 24 oktober 2016 voor iedereen ter inzage in de waterschapkantoren, Kooikersweg 1 te Almelo en Burgemeester Feithsingel 2 te Coevorden. U kunt deze inzien tijdens kantooruren.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via het algemene telefoonnummer (088) 2203333.

 

Naar boven