Dijkverbetering Spuihaven Schiedam

Kennisgeving inspraak ontwerp-projectplan, m.e.r.-beoordelingsbesluit en ontwerp-omgevingsvergunning Dijkverbetering Spuihaven

ONDERWERP

Gedeputeerde Staten van de provincie Zuid-Holland (afgekort: GS van Zuid-Holland) maken, op verzoek van het Hoogheemraadschap van Delfland (afgekort: Delfland) en conform de Waterwet, bekend dat het ontwerp-projectplan, het m.e.r.-beoordelingsbesluit  en de ontwerp-omgevingsvergunning voor de Dijkverbetering Spuihaven vanaf 25 augustus 2016 voor een periode van zes weken ter inzage liggen. De verbetering betreft het deel van de Delflandsedijk ter hoogte van de Spuihaven te Schiedam over een lengte van ca. 50 meter. De dijk alhier voldoet (buitendijks) niet aan de wettelijke veiligheidsnorm.

PROCEDURE

De provincie Zuid-Holland heeft de door Delfland opgestelde Aanmeldingsnotitie voor deze dijkverbetering getoetst aan de Wet milieubeheer en bij besluit van 28 april 2016 geoordeeld dat er geen Milieueffectrapport (MER) hoeft te worden opgesteld. In opdracht van Delfland, de beheerder van de Delflandsedijk, is een ontwerp-projectplan Dijkverbetering Spuihaven opgesteld. Voor de uitvoering van de dijkverbetering is door de gemeente Schiedam een omgevingsvergunning in ontwerp opgesteld voor  de volgende activiteiten:

- bouwen van een bouwwerk, en

- het (doen) vellen van een houtopstand.

Als coördinerend bevoegd gezag op grond van de Waterwet zorgen GS van Zuid-Holland ervoor dat de  ontwerp-omgevingsvergunning gelijktijdig met het ontwerp-projectplan en het m.e.r.- beoordelingsbesluit ter inzage liggen. Daarnaast zorgen GS ervoor dat hierop ingediende zienswijzen worden behandeld door de bevoegde gezagen. Nadat Delfland het, eventueel vanwege zienswijzen aangepaste, projectplan definitief heeft vastgesteld, wordt het ter goedkeuring aan GS van Zuid-Holland aangeboden. Het vastgestelde projectplan, het goedkeuringsbesluit  hierover en de, eventueel vanwege zienswijzen aangepaste, omgevingsvergunning worden te zijner tijd door de provincie bekendgemaakt en ter inzage gelegd. Dan gaat ook de beroepsfase lopen.

INZAGE

Het ontwerp-projectplan, het m.e.r.-beoordelingsbesluit, de ontwerp-omgevingsvergunning en overige relevante stukken liggen van 25 augustus 2016 tot en met 5 oktober 2016 tijdens kantooruren ter inzage bij:

- Hoogheemraadschap van Delfland, Delftechpark  23 te Delft (tel. 015 - 2608108);

- Gemeentehuis Schiedam, Stadserf 1 te Schiedam, afwijkende kantooruren op dinsdag nl. alleen tot 12.30 uur en op woensdag en donderdag nl. tot 20.00 uur (tel. 14010);

- DCMR Milieudienst Rijnmond, Parallelweg 1 te Schiedam (tel. 010 – 246 8000);

- Provincie Zuid-Holland, Het Loket, Zuid-Hollandplein 1 te Den Haag (tel. 070 - 4418855).

Deze stukken zijn ook op de website www.hhdelfland.nl (onder Bekendmakingen) in te zien of te downloaden.

ZIENSWIJZEN

Een ieder kan van 25 augustus 2016 tot en met 5 oktober 2016 schriftelijk en/of mondeling zienswijzen over het ontwerp-projectplan, het m.e.r.-beoordelingsbesluit  en de ontwerp-omgevingsvergunning naar voren brengen. Tenzij het m.e.r.-beoordelingsbesluit u rechtstreeks in uw belang treft, moet ingevolge art. 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht, een zienswijze over het m.e.r.-beoordelingsbesluit mede zijn gericht op het ontwerp-projectplan. U wordt verzocht expliciet aan te geven op welk onderdeel uw zienswijze betrekking heeft. Schriftelijke zienswijzen kunt u indienen bij Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland, t.a.v. Afdeling Water en Groen, Postbus 90602, 2509 LP Den Haag onder vermelding van "zienswijze Dijkverbetering Spuihaven". Daarbij kan worden verzocht om persoonlijke gegevens niet bekend te maken. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken via mevrouw W.E. van Poelgeest van de provincie Zuid-Holland (tel. 070-4416786).

Tegen het uiteindelijke goedkeuringsbesluit en de overige definitieve besluiten kan door belanghebbenden, die in de ontwerpfase zienswijzen hebben ingediend, beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De Crisis- en herstelwet is van toepassing op dit dijkversterkingsproject.

INLICHTINGEN

Voor nadere inlichtingen over de stukken die ter inzage liggen, kunt u contact opnemen met de heer J. Vessies (tel. 070 – 4417331) of mevrouw O. Bongers (tel. 070 – 4417658) van de provincie Zuid-Holland.

Naar boven