Nota Bodembeheer plas Entervenen

 

In de vergadering van woensdag 6 juli 2016 heeft het algemeen bestuur de Nota Bodembeheer plas Entervenen vastgesteld.

Staatsbosbeheer wil de plas Enterveen minder diep maken met grond en bagger (circa 300.000 m3). Met deze herinrichting nemen de natuurwaarden van de plas toe en ook wordt de plas in recreatief opzicht aantrekkelijker, met name voor visliefhebbers en schaatsers. Op basis van wet- en regelgeving moet het algemeen bestuur van het waterschap een Nota Bodembeheer Plas Enterveen vaststellen. Op basis van deze nota kan Vechtstromen het initiatief beoordelen om zo een negatieve invloed op het grond –en oppervlaktewater tegen te kunnen gaan. Ook heeft het waterschap met de nota een kader om handhavend te kunnen optreden. Er zijn voor Vechtstromen geen milieu-hygiënische of ruimtelijke argumenten om het verzoek om deze nota bodembeheer vast te stellen, af te wijzen.

Ter inzage

De Nota Bodembeheer plas Entervenen en de daarbij horende bijlagen treft u aan onder "bijlagen". De Nota Bodembeheer plas Entervenen en de daarbij behorende bijlagen liggen met ingang van 15 juli tot en met 26 augustus 2016 tijdens kantooruren ook ter inzage in de waterschapskantoren, Kooikersweg 1 te Almelo en Burgemeester Feithsingel 2 te Coevorden.

Beroep

Belanghebbenden die een zienswijze hebben ingebracht tegen het ontwerp van de Nota Bodembeheer plas Entervenen of de belanghebbenden die niet kan worden verweten geen zienswijze te hebben ingebracht tegen het ontwerp van Nota Bodembeheer plas Entervenen kunnen beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

U kunt ook digitaal beroep instellen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl/ Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Het beroepschrift moet van een datum en van naam, adres en ondertekening van de indiener zijn voorzien.

Duidelijk moet worden aangegeven tegen welk besluit beroep wordt ingesteld en waarom, en zo mogelijk moet een kopie van het besluit worden meegezonden. Voor het indienen van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

Nadere informatie hierover kunt u verkrijgen bij de Afdeling rechtspraak van de Raad van State telefoon tel: 070 - 426 44 26.

Het indienen van een beroepschrift schorst niet de werking van het besluit. Als beroep is ingesteld is het, indien onverwijlde spoed dat vereist, mogelijk een voorlopige voorziening te vragen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Naar boven