Ontwerp- Kostentoedelingsverordening watersysteemheffing waterschap Vechtstromen 2017

In de vergadering van 28 juni 2016 heeft het dagelijks bestuur de Kostentoedelingsverordening watersysteemheffing waterschap Vechtstromen 2017 in ontwerp vastgesteld.

 

Ten behoeve van de watersysteemheffing dient het algemeen bestuur van het waterschap een verordening vast te stellen, waarin voor elk van de categorieën heffingsplichten in de watersysteemheffing de toedeling van een kostendeel is opgenomen, de zogenaamde kostentoedelingsverordening. De kostentoedelingsverordening is de wettelijke basis voor de berekening van de belastingtarieven voor de watersysteemheffing.

 

In het ontwerp van de Kostentoedelingsverordening watersysteemheffing waterschap Vechtstromen 2017 worden de volgende kostentoedelingspercentages voorgesteld:

- 37,50 % aan de ingezetenen;

- 14,28 % aan de zakelijk gerechtigden van ongebouwde onroerende zaken, niet zijnde natuurterreinen;

- 0,25 % aan de zakelijk gerechtigden van natuurterreinen:

- 47,97 % aan de zakelijk gerechtigden van gebouwde onroerende zaken.

 

Daarnaast wordt vastgesteld de volgende gedifferentieerde tarieven vast te stellen:

- voor waterbergingsgebieden van 25% van het tarief ongebouwd;

- voor buitendijks gelegen onroerende zaken van 25% van het tarief gebouwd en ongebouwd;

- voor verharde openbare wegen van 200% van het tarief ongebouwd.

 

Tot slot geldt voor verharde openbare wegen in waterbergingsgebieden een cumulatie van beide tarieven. Dit leidt tot een tarief van 50% van het tarief overig ongebouwd.

Ter inzage

Het ontwerp van de Kostentoedelingsverordening watersysteemheffing waterschap Vechtstromen 2017 en de daarbij horende bijlagen treft u links aan bij ‘Externe bijlagen’. Het ontwerp van de Kostentoedelingsverordening watersysteemheffing waterschap Vechtstromen 2017 en de bijhorende bijlagen liggen met ingang van 11 juli tot en met 22 augustus 2016 tijdens kantooruren ook ter inzage in de waterschapskantoren, Kooikersweg 1 te Almelo en Burgemeester Feithsingel 2 te Coevorden.

Zienswijze

Belanghebbenden kunnen met ingang van 11 juli tot en met 22 augustus 2016 naar keuze schriftelijk of mondeling hun zienswijze kenbaar maken. Uw schriftelijke zienswijze kunt u richten aan het dagelijks bestuur van het waterschap Vechtstromen, Postbus 5006, 7600 GA Almelo.

Voor het maken van een afspraak voor het mondeling kenbaar maken van uw zienswijze of voor meer informatie over het ontwerp van de Kostentoedelingsverordening watersysteemheffing waterschap Vechtstromen 2017 kunt u contact opnemen via het algemene telefoonnummer (088) 2203333.

Naar boven