Bekendmaking ter inzage legging ontwerpprojectplan Herinrichting Haelensebeek fase 2 met bijbehorend ontwerpbesluit tot wijziging van de legger

Van 17 juni 2016 tot en met 28 juli 2016 ligt het ontwerpprojectplan Herinrichting Haelensebeek fase 2 tijdens kantooruren ter inzage in het waterschapsgebouw aan de Drie Decembersingel 46 te Venlo. Uitvoering van het projectplan leidt tot een dienovereenkomstige wijziging van de legger. Het ontwerpbesluit tot wijziging van de legger ligt eveneens tijdens voornoemde termijn ter inzage.

Toelichting

In het Europees beleid is voor de Haelensebeek de Kaderrichtlijn Water (KRW) van toepassing en dat betekent dat Nederland de verplichting heeft om een goede ecologische toestand te realiseren voor 2027. De Haelensebeek is in het Provinciaal beleid aangemerkt als Natuurbeek. Dit betekent dat de ecologische toestand op orde moet worden gebracht. Het waterschap wil meer natuur in en langs het water ontwikkelen zonder de omgeving nadelig te beïnvloeden. In het ontwerpprojectplan Herinrichting Haelensebeek fase 2, traject Kasteellaan - Voort  wordt aangegeven waar het waterschap de beek en haar oevers wil aanpassen en wat de veranderingen van het waterpeil zijn bij diverse afvoersituaties. Hoe het waterschap dit zal doen wordt op de voorlichtingsavond nader toegelicht.

Zienswijzen

Gedurende bovenvermelde termijn kunnen belanghebbenden schriftelijk of mondeling zienswijzen indienen over het ontwerpprojectplan en het ontwerpbesluit tot wijziging van de legger. Een schriftelijke zienswijze dient u te richten aan het dagelijks bestuur van Waterschap Peel en Maasvallei, Postbus 3390, 5902 RJ te Venlo. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze dient u een afspraak te maken met de projectleider, H.W.J. van der Valk (tel 06-52041194). Na afloop van de inspraakfase zullen de ontwerpbesluiten, tezamen met eventueel ontvangen zienswijzen, ter besluitvorming aan het bestuur worden voorgelegd.

Voorlichtingsbijeenkomst

Om het ontwerpprojectplan nader toe te lichten wordt een voorlichtingsbijeenkomst gehouden op donderdag 7 juli aanstaande in Trefcentrum  Aldenghoor, Kasteellaan 7A, te 6081 AN Haelen. Deze bijeenkomst duurt van 20:00 tot 22:00 uur.

Informatie

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de projectleider, H.W.J. ( Hans) van der Valk via telefoonnummer: 077-3891111 of via het e-mailadres: info@wpm.nl. Voornoemde ontwerpbesluiten zijn tevens in te zien in de linkerkolom bij deze bekendmaking.

Naar boven