Vaststelling Waterbeheerplan ‘Waterkoers 2016-2021'

Het Algemeen Bestuur van Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden heeft het nieuwe waterbeheerplan getiteld “Waterkoers 2016 – 2021” en het bijbehorende inspraakrapport vastgesteld op 16 maart 2016.

Het motto van de Waterkoers is Samen werken aan een veilige, gezonde en prettige leefomgeving.

U vindt de Waterkoers 2016 – 2021 op www.waterschaponline.nl/hdsr.

Water is een belangrijke pijler van een veilige, gezonde en prettige leefomgeving. Vanuit die achtergrond werkt het waterschap aan bescherming tegen overstromingen, aan een gezond grond- en oppervlaktewatersysteem en aan het zuiveren van afvalwater. Wij doen dit voor u en samen met u.

Waterkoers 2016-2021

De behoeften van de samenleving veranderen, net als de omgeving en het klimaat. Daardoor is het waterbeheer continu in beweging. Thema’s als ruimtelijke ordening, beheer van de openbare ruimte, ontwikkelingen in de samenleving, landbouw, natuur en milieu spelen daarbij een belangrijke rol.

De vraag verschuift daarmee van ‘wat moet?’ naar ‘wat heeft de samenleving nodig?’

Met de Waterkoers laten we zien hoe wij inspelen op deze vraag en hoe wij in het complexe gebied goed waterbeheer blijven leveren. We stellen ons hierbij flexibel op en laten bewust ruimte voor initiatieven uit de samenleving.

In de Waterkoers vindt u verwijzingen naar actuele thema’s en uitvoeringsprojecten. Via gebiedsprocessen, uitvoeringsprojecten, beleids- en uitvoeringsplannen en onze begroting werken we de Waterkoers jaarlijks uit.

Inspraakreacties

Het ontwerp-Waterbeheerplan Waterkoers 2016 – 2021 heeft ter inzage gelegen van 2 december 2015 tot en met 13 januari 2016. Dit heeft 7 reacties opgeleverd met in totaal 43 zienswijzen. De inspraakreacties hebben geleid tot een viertal tekstuele aanpassingen welke terug te vinden zijn in het inspraakrapport, zie bijlage.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met dhr. M. Jongens, Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden, telefoonnummer 030-6345908.

 

Houten,

19 mei 2016

 

Naar boven