Bekendmaking vaststelling Projectplan – Project Vijfhuizen

 

Op grond van artikel 3:42 van Algemene wet bestuursrecht (Awb) maakt het Algemeen bestuur van Wetterskip Fryslân bekend dat zij op 19 april 2016 heeft vastgesteld het

Projectplan: Project Vijfhuizen

Het project voorziet in de aanleg en wijziging van de volgende waterstaatswerken:

- een zoet-zoutovergang in het buitendijkse gebied (zoet-zoutgradiënt);

- een gemaal met een vispassage tussen de Waddenzee en Friese Boezem;

- 4200 meter natte natuurvriendelijke oevers in de Friese Boezem en een uitbreiding van het boezemwateroppervlakte met 12 ha;

- 1,5 hectare waterberging in de polder;

- twee extra waterinlaten en de vervanging van bestaande inlaten.

Met het project Vijfhuizen wordt een bijdrage geleverd aan doelen, zoals: voorkomen van wateroverlast, verziltingsbestrijding, verbetering van het watersysteem, vismigratie tussen de Waddenzee en de Friese binnenwateren.

De projectgebied bevindt zich in de gemeente Ferwerderadiel, ten noordwesten van Hallum.

Het projectplan en de bijbehorende stukken liggen vanaf 28 april t/m 8 juni 2016 ter inzage. U kunt deze inzien door de aan deze elektronische bekendmaking toegevoegde bijlage(n) te raadplegen. Kijk hiervoor onder: ‘Externe bijlagen’.

Beroep

Diegenen die een zienswijze hebben ingediend en diegenen van wie redelijkerwijs niet verweten kan worden dat zij geen zienswijzen hebben ingediend conform artikel 6:13 Awb kunnen beroep instellen binnen genoemde termijn. Beroep dient ingesteld te worden bij de sector bestuursrecht van de rechtbank Noord-Nederland, Afdeling bestuursrecht, Postbus 150, 9700 AD Groningen. Ingevolge artikel 6:5 lid 1 Awb dient het beroepschrift te worden ondertekend en tenminste te bevatten: naam, adres, dagtekening, omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en gronden van het beroep. Bij de rechtbank kan ook digitaal beroep worden ingesteld via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Op deze website staan ook de voorwaarden vermeld. 

Crisis- en herstelwet

Op de besluitvorming is hoofdstuk 1, afdeling 2 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Het van toepassing zijn van de Crisis- en herstelwet betekent dat in het beroepschrift moeten worden aangegeven welke beroepsgronden worden aangevoerd tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Verzocht wordt in het beroepschrift te vermelden dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is. 

Voorlopige voorziening

Naast het indienen van een beroepschrift kan in geval van onverwijlde spoed, op grond van artikel 8:81 Awb, een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzieningenrechter van de rechtbank. 

Informatie

Voor informatie over het indienen van een beroepschrift of een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening kunt u contact opnemen met dhr. A.J. Greidanus. Voor informatie over het projectplan kunt u contact opnemen met dhr. L.P. Zijlstra, beide via telefoonnummer: 058-2922222.

 

Naar boven