Nota bodembeheer plas Enterveen

In de vergadering van 12 april 2016 heeft het dagelijks bestuur de Nota bodembeheer plas Enterveen in ontwerp vastgesteld.

Staatsbosbeheer wil de plas Enterveen minder diep maken met grond en bagger (circa 300.000 m3). Met deze herinrichting nemen de natuurwaarden van de plas toe en ook wordt de plas in recreatief opzicht aantrekkelijker, met name voor visliefhebbers en schaatsers. Op basis van wet- en regelgeving moet het algemeen bestuur van het waterschap een Nota Bodembeheer Plas Enterveen vaststellen. Op basis van deze nota kan Vechtstromen het initiatief beoordelen om zo een negatieve invloed op het grond –en oppervlaktewater tegen te kunnen gaan. Ook heeft het waterschap met de nota een kader om handhavend te kunnen optreden. Er zijn voor Vechtstromen geen milieu-hygiënische of ruimtelijke argumenten om het verzoek om deze nota bodembeheer vast te stellen, af te wijzen.

Ter inzage

Het ontwerpbesluit en de daarbij horende bijlagen treft u links aan bij ‘Externe bijlagen’. De Nota bodembeheer plas Enterveen en de bijhorende bijlagen liggen met ingang van 21 april 2016 tot en met 1 juni 2016 tijdens kantooruren ook ter inzage in de waterschapskantoren, Kooikersweg 1 te Almelo en Burgemeester Feithsingel 2 te Coevorden.

Zienswijze

Belanghebbenden kunnen met ingang van 21 april 2016 tot en met 1 juni 2016 naar keuze schriftelijk of mondeling hun zienswijzen kenbaar maken. Uw schriftelijke zienswijze kunt u richten aan het dagelijks bestuur van het waterschap Vechtstromen, Postbus 5006, 7600 GA Almelo.

Voor het maken van een afspraak voor het mondeling kenbaar maken van uw zienswijze of voor meer informatie over de Nota bodembeheer plas Enterveen kunt u contact opnemen via het algemene telefoonnummer (088) 2203333.

Naar boven