Start inspraak ontwerp-verkeersbesluiten vaarwegen en overige vaarwateren

Dijkgraaf en hoogheemraden van het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden maken bekend dat van vrijdag 15 april 2016 tot en met donderdag 28 april 2016 

de ontwerp-verkeersbesluiten ter inzage liggen op het kantoor van het waterschap in Houten (Poldermolen 2):

voor de Vaarwegen: 

 

  • 1.

    de Dubbele Wiericke

  • 2.

    de Grecht

 

voor de overige vaarwateren: 

  • 1.

    de Lange en Korte Linschoten, de Jaap Bijzerwetering en de Montfoortsevaart;

  • 2.

    de Leidsche Rijn en de Oude Rijn-oost;

  • 3.

    de Enge en Kromme IJssel;

  • 4.

    de Kromme Rijn: bovenloop van Wijk bij Duurstede tot Werkhoven en benedenloop van Werkhoven tot Utrecht;

  • 5.

    de Enkele Wiericke;

  • 6.

    de Vlist;

  • 7.

    de Haven, Oudewater

 

In deze verkeersbesluiten staan nautische regels en randvoorwaarden waarbinnen het gemotoriseerde vaarverkeer veilig en vlot kan plaatsvinden. Vastgelegd is waar gevaren mag worden, met welke vaartuigen en met welke snelheid. Hierop is inspraak mogelijk. Na vaststelling van de verkeersbesluiten kan het waterschap daarop handhaven.

 

Ligplaatsen

Alleen voor de Haven in Oudewater, ter plaatse van Donkere Gaard 18-28, wordt een zone voor “ligplaats nemen voor een duur van maximaal 2 uur” ingesteld. Dit gebeurt op verzoek van de gemeente Oudewater.

Voor ligplaatsen op andere locaties gaat het waterschap nog beleid opstellen, in overleg met de betreffende gemeenten. Op termijn wordt dit uitgewerkt en gecommuniceerd.

 

Onderscheid tussen vaarwegen en overige vaarwateren

Bij de verkeersbesluiten wordt onderscheid gemaakt tussen vaarwegen en overige vaarwateren. Vaarwegen zijn aangewezen door de provincie. Bij de overige vaarwateren gaat het om water waar het mogelijk wordt gemaakt om te varen, daar waar dat past binnen het waterbeheer.

 

Verkeerbesluiten inzien / zienswijze indienen

De ontwerp-verkeersbesluiten met bijlagen zijn ook digitaal in te zien op de website van het waterschap www.destichtserijnlanden.nl/actueel

 

Indien u belanghebbende bent, kunt u tot en met 28 april 2016 een zienswijzen indienen tegen de ontwerp-verkeersbesluiten. Dit kan schriftelijk (Poldermolen 2, Postbus 550, 3990 GJ in Houten) of mondeling. Voor een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met de vaarwegbeheerder van het waterschap, Koos van der Ree Doolaard, tel. (030) 6345864, e-mail reedoolaard.j@hdsr.nl.

 

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de vaarwegbeheerder van het waterschap, Koos van der Ree Doolaard, telefoonnummer (030) 634 58 64, e-mail reedoolaard.j@hdsr.nl.

 

Houten, 15 april 2016

Naar boven