Legger Primaire waterkering vastgesteld

Op 30 maart 2016 heeft het algemeen bestuur van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard de geactualiseerde Legger van de Primaire waterkering vastgesteld. Deze is opgedeeld in de volgende vier katernen:

  • -

    Krimpenerwaard, Lek en Nieuwe Maas;

  • -

    Krimpenerwaard, Hollandsche IJssel;

  • -

    Schieland, Hollandsche IJssel;

  • -

    Schieland, Nieuwe Maas.

 

De legger treedt in werking met ingang van de achtste dag na deze bekendmaking. Per deze datum worden de volgende leggers ingetrokken:

  • -

    Legger van de primaire waterkering (1997) van het hoogheemraadschap van Schieland, uitgezonderd de zonering van de Voorliggende Waterkering;

  • -

    Legger van de primaire waterkeringen dijkring 15 Lek- en Nieuwe Maasdijk (1999) van het hoogheemraadschap van de Krimpenerwaard;

  • -

    Legger van de primaire waterkeringen dijkring 15 IJsseldijk (1999) van het hoogheemraadschap van de Krimpenerwaard.

 

Het hoogheemraadschap heeft de verplichting, op basis van de Waterwet en de Waterschapswet, te beschikken over een actuele legger van de primaire waterkeringen. In de legger zijn vastgelegd: de ligging en het profiel van de waterkering (waterstaatwerk), de waterkerende constructies en onderhoudsplichtigen. Tevens worden de zones aangegeven waarop de keurverboden en -geboden van kracht zijn. Dit zijn de kern- en beschermingszone.

 

De ontwerp-legger heeft zes weken ter inzage gelegen. Er zijn zes zienswijzen ingediend. De reactie van het hoogheemraadschap op deze zienswijzen en de gevolgen daarvan voor de legger zijn vastgelegd in de nota van beantwoording welke onderdeel uitmaakt van het besluit van het algemeen bestuur. De legger kunt u als bijlage bij deze publicatie raadplegen en op onze website. Eveneens kunt u de legger tijdens kantooruren inzien op het kantoor van het hoogheemraadschap aan de Maasboulevard 123 te Rotterdam.

 

Met ingang van de dag na deze bekendmaking kunnen belanghebbenden gedurende zes weken beroep instellen bij de Rechtbank Rotterdam (Postbus 50950, 3007 BL, Rotterdam). Beroep is uitsluitend mogelijk tegen de aanwijzing van onderhoudsplichtigen of onderhoudsverplichtingen als bedoeld in artikel 78 lid 2 van de Waterschapswet en de vaststelling of wijzigingen van de ligging van een beschermingszone als bedoeld in artikel 5.1 van de Waterwet.

 

Beroep staat open voor:

  • -

    belanghebbenden die eerder hun zienswijze tegen de ontwerp-legger naar voren hebben gebracht;

  • -

    belanghebbenden die bezwaren hebben tegen wijzigingen in de vastgestelde legger die zijn aangebracht ten opzichte van de ontwerp-legger;

  • -

    belanghebbenden wie redelijkerwijs niet verweten kan worden tegen de ontwerp-legger geen zienswijze naar voren te hebben gebracht.

 

Het beroep moet ondertekend zijn en tenminste bevatten: uw naam en adres, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep. Bij het beroepschrift dient u, indien mogelijk, een afschrift van het besluit waarop het beroep betrekking heeft te overleggen.

 

Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. Dit betekent dat de legger in werking treedt, tenzij voor het einde van de beroepstermijn, naast het indienen van beroep, tevens een verzoek om voorlopige voorziening wordt gedaan. Het verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening moet worden gericht aan de Voorzieningenrechter van de genoemde rechtbank. Daarbij moet een kopie van het beroepschrift worden overlegd.

 

Beroep instellen en het doen van een verzoek om voorlopige voorziening kan digitaal bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor is een elektronische handtekening (DigiD) vereist. Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Voor het indienen van beroep en voor het doen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Naar boven