Bekendmaking legger primaire waterkering Katwijk

Legger primaire waterkering Katwijk

De Verenigde Vergadering van het Hoogheemraadschap van Rijnland heeft op 27 januari 2016 de legger primaire waterkeringen vastgesteld voor het projectgebied van Kustwerk Katwijk, gelegen tussen de strandpalen 86 en 88, binnen de gemeente Katwijk.

 

Het belang van het beheer van water

Rijnland zorgt ervoor dat de waterkeringen (dijken, duinen, kaden) in goede staat zijn, zodat we veilig kunnen leven. Omdat duinen, dijken en kaden voor Nederland heel belangrijk zijn, stelt het hoogheemraadschap eisen aan het gebruik ervan en aan de ruimte er omheen. Wat er wel en niet mag, staat in de keur. In de legger staat aangeduid waar de regels van de keur precies gelden.

 

Wat is een legger?

De legger is een kaartenboek waarin zones zijn aangegeven waar beperkingen gelden voor activiteiten die de stabiliteit van de waterkering kunnen verstoren. In de legger zijn de volgende gegevens vastgelegd:

• ligging van de kern- en (buiten)beschermingszones;

• welke persoon of instantie verantwoordelijk is voor het dagelijks onderhoud (de onderhoudsplichtige).

 

Wat is er veranderd door het Kustwerk?

Door de aanleg van de dijk-in-duin-constructie zijn de uiterste grenzen van deze leggerzones aanzienlijk in zeewaartse richting opgeschoven. De kernzone en beschermingszone van de waterkering liggen tussen de Seinpoststraat en de Rijnmond nu geheel zeewaarts van de bebouwing langs de Boulevard Kortom, de bebouwing langs de boulevard ligt daar nu geheel binnendijks.

De kering die achterlangs de kom van Katwijk door het dorp liep is door de kustversterking niet meer nodig. Deze liep ruwweg over de Taatstraat-Krugerstraat-Hoogstraat-Tramstraat-Schoolstraat-Varkevisserstraat.

De status als waterkering van dat stuk is nu vervallen.

 

Ter inzage

De legger primaire waterkeringen ligt ter inzage in het kantoorgebouw van Rijnland, Archimedesweg 1 in Leiden en het gemeentehuis van Katwijk.

U kunt de legger ook downloaden aan de linkerkant van deze pagina vanaf 22 maart 2016

 

Beroepsprocedure Belanghebbenden die destijds een zienswijze over het ontwerp-besluit hebben ingediend of belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijzen hebben ingediend, kunnen beroep instellen bij de Rechtbank ’s-Gravenhage.

De termijn voor het indienen van een beroep bedraagt zes weken: van 22 maart 2016 tot 3 mei 2016. Een beroepschrift moet worden ondertekend en moet daarnaast ten minste bevatten: de naam van de indiener, adres, dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden (motivering) van het beroep. Het postadres is: Rechtbank ’s-Gravenhage, postbus 20302,2500 EH Den Haag.

 

Door het indienen van een beroepschrift wordt de inwerkingtreding van het besluit niet geschorst. Door het indienen van een verzoek om een voorlopige voorziening kan verzocht worden om het besluit wel te schorsen. Het verzoek kan worden ingediend bij de voorzieningenrechter van genoemde rechtbank. Het is ook mogelijk digitaal een verzoek in te dienen via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht.

 

Meer informatie?

Voor vragen kunt u contact opnemen met het servicepunt van Rijnland. Zij zijn van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur bereikbaar via 071-3063040 of via e-mail legger@rijnland.net.

Leiden, 21 maart 2016

Naar boven