Bekendmaking Protocol T-correctie HHNK 2016

Het college van dijkgraaf en hoogheemraden van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier heeft op 1 december 2015 het Protocol T-correctie HHNK 2016, registratienummer 15.57111, vastgesteld.

 

Toelichting

De hoogte van de verontreinigingsheffing of zuiveringsheffing wordt bij sommige bedrijven bepaald door middel van meting, bemonstering en analyse van het afvalwater. De aanwezigheid van biologisch niet of nagenoeg niet afbreekbare stoffen in het afvalwater kan voor een bedrijf leiden tot een hogere vervuilingswaarde van het afvalwater en daardoor een hogere heffing. In die gevallen mag soms de zogenaamde T-correctie worden toegepast. De regels die gelden bij het toepassen van de T-correctie zijn als beleid vastgelegd in het Protocol T-correctie HHNK 2016.

 

Inwerkingtreding

Het besluit treedt in werking met ingang van de eerste dag na die van de bekendmaking en vindt toepassing op aanslagen zuiveringsheffing en verontreinigingsheffing die worden opgelegd voor heffingstijdvakken die zijn aangevangen op of na 1 januari 2016.

 

Inzage

De volledige tekst van het besluit (in pdf-formaat) kunt u inzien door middel van de koppeling die op deze pagina staat onder 'externe bijlagen'.

 

Inlichtingen

Voor verdere informatie over het besluit kunt u contact opnemen met de heer D.J. Sijm, telefoon 072 - 582 82 82.

 

Vervallen eerdere bekendmaking 

Het Protocol T-correctie HHNK 2016 is eerder bekendgemaakt in Waterschapsblad 2015, nummer 9669. Deze bekendmaking treedt in plaats van voornoemde eerdere bekendmaking.

Naar boven