Bekendmaking Keur van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard en Algemene regels Keur van Schieland en de Krimpenerwaard

De verenigde vergadering van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard heeft op 25 november 2015 de Keur van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard vastgesteld. In de Keur zijn gebods- en verbodsbepalingen opgenomen. De gebodsbepalingen gaan over onderhoudsplichten bij waterstaatswerken. De verbodsbepalingen gaan over activiteiten die zonder watervergunning verboden zijn.

 

Het college van dijkgraaf en hoogheemraden van Schieland en de Krimpenerwaard heeft op 15 december 2015 de Algemene regels Keur van Schieland en de Krimpenerwaard vastgesteld. De Algemene regels Keur van Schieland en de Krimpenerwaard geven aan waaraan burgers, organisaties en bedrijven zich moeten houden als zij handelingen in het regionale watersysteem verrichten. Als voldaan wordt aan de voorwaarden van de Algemene regels, zijn de activiteiten als het ware ontheven van de vergunningplicht. Dan is in sommige gevallen slechts nog een melding nodig.

 

Zowel de Keur als de Algemene regels treden in werking op 1 januari 2016.

 

Per 1 januari 2016 worden de tot dan toe geldende ‘Keur van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard’, zoals vastgesteld in december 2009, en Algemene en Nadere regels bij de Keur ingetrokken.

 

Tegen het besluit tot vaststelling van de Keur en vaststelling van de Algemene regels is geen beroep mogelijk.

Naar boven