Hoogheemraadschap van Delfland – Ontwerpbesluit tot (partiële) wijziging van de legger regionale waterkeringen en de legger wateren als gevolg van het omleggen van een regionale waterkering en de aanleg van een bergingsgebied ter plaatse van hetMolenslootpad(Vlietzone) te Den Haag

De gemeente Den Haag is voornemens een deel van de regionale kering langs de Kansjesmolensloot om te leggen. De omgelegde regionale waterkering is noodzakelijk om in de toekomst watercompensatie te kunnen aanleggen. Voor de omgelegde regionale kering is een watervergunning vereist.

Het toekomstige Molenvliet park wordt ingericht als bergingsgebied. Hiervoor wordt rond het bergingsgebied een regionale kering aangelegd. Hiervoor heeft Delfland een projectplan opgesteld. In dit projectplan is tevens opgenomen dat bovengenoemde compensatie wordt ingericht als vispaaiplaats.

De werkzaamheden uit de watervergunning en het projectplan leiden tot wijziging van de leggers.

De watervergunning, het projectplan en de leggerwijzigingen zijn integraal ter besluitvorming voor gelegd aan het college van dijkgraaf en hoogheemraden van Delfland.

Deze kennisgeving betreft de ontwerpwijzigingen van de legger regionale waterkeringen en de legger wateren.

Het college van dijkgraaf en hoogheemraden van Delfland heeft op 8 december 2015 de navolgende ontwerpbesluiten vastgesteld.

Ontwerpbesluiten tot (partiële) wijziging van de legger regionale waterkeringen en de legger wateren nabij het Molenslootpad te Den haag

De ontwerpbesluiten hebben betrekking op het omleggen van een regionale kering en het aanleggen van het bergingsgebied Vlietberging in het toekomstige Molenvlietpark bij het Molenslootpad te Den Haag.

Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit heeft voor de huidige zienswijzefase geen gevolgen maar wel consequenties voor de indieningsvereisten van een beroepschrift in een latere beroepsfase.

De ontwerpbesluiten en de daarop betrekking hebbende stukken kunnen gedurende zes weken vanaf de dag na publicatie in het Waterschapsblad worden ingezien op de locatie, Delftechpark 23 te Delft, op werkdagen van 9.00-12.00 uur en van 14.00-16.00 uur. U kunt de stukken ook raadplegen via de downloads bij deze kennisgeving.

Belanghebbenden en ingezetenen kunnen gedurende de periode van terinzagelegging hun zienswijze over het ontwerpbesluit kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden ingediend bij het college van dijkgraaf en hoogheemraden van Delfland, postbus 3061, 2601 DB Delft, onder vermelding van ‘Zienswijze’ en het ontwerpbesluit waarover de zienswijze is gericht. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken.

Voor het maken van een afspraak voor het indienen van een mondelinge zienswijze of voor vragen naar aanleiding van deze kennisgeving kunt u op werkdagen van 9.00-12.00 en 14.00-16.00 uur contact opnemen met het Klant Contact Centrum, te bereiken op telefoonnummer (015) 260 81 08.

Naar boven