Ter inzagelegging concept projectplan Oude Bornschebeek

 

Artikel 1 Ter inzagelegging projectplan Oude Bornschebeek

Het dagelijks bestuur van het waterschap maakt bekend dat het in zijn vergadering van 15 december 2015 het projectplan ‘Oude Bornschebeek’ heeft vastgesteld.

 

Vechtstromen geeft water de ruimte, zo ook bij de ‘Oude Bornschebeek’ in de omgeving van Zenderen en Hertme in Overijssel. Het Waterschap wil een natuurlijke beek creëren met meer stroming in het water en meer variatie in oevers en begroeiing langs de beek. De stroming in de beek wordt verhoogd door de beek op sommige plekken te versmallen en meer te laten meanderen. We passen daarbij de principes van Building with Nature toe. Door natuurlijke elementen zoals boomstronken, stobben, plukken begroeiing aan te brengen wordt de beek op sommige plekken versmald. Daarnaast wordt de migratie van de vissen geoptimaliseerd door de stuwen beter passeerbaar te maken. Zo verbeteren de natuurwaarden en anticiperen we op de gevolgen van een veranderend klimaat. Daarnaast dragen we bij aan de kwaliteit van de woon- en leefomgeving doordat de beleefbaarheid van de beek wordt vergroot.

 

 

 

Ter inzage

Het projectplan ‘Oude Bornschebeek’ treft u links aan bij ‘Externe bijlagen’. Het plan ligt van 18 december 2015 tot 29 januari 2016 ter inzage tijdens kantooruren in het waterschapshuis (receptie, begane grond) Kooikersweg 1 te Almelo.

 

Zienswijzen

Belanghebbenden die een zienswijze hebben ingebracht tegen het ontwerp van het projectplan ‘Oude Bornschebeek’ of de belanghebbenden die niet kan worden verweten geen zienswijze te hebben ingebracht tegen het ontwerp van het projectplan ‘Oude Bornschebeek’ kunnen vanaf 11 december 2015 tot 22 januari 2016 schriftelijk beroep instellen bij de rechtbank Overijssel, Bestuursrecht, Postbus 10067, 8000 GB Zwolle.

 

Het beroepschrift dient te worden ondertekend en bevat ten minste:

  • 1.

    de naam en het adres van de indiener;

  • 2.

    de dagtekening;

  • 3.

    een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

  • 4.

    de gronden van het beroep.

 

U kunt ook digitaal beroep instellen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Voor het instellen van beroep moet griffierecht worden betaald. Het instellen van beroep schorst de werking van het projectplan ‘Oude Bornschebeek’ niet.

Op dit projectplan is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat de gronden van het beroep direct in het beroepschrift moeten worden opgenomen. Het indienen van pro-forma beroep is niet mogelijk. De gronden van het beroep kunnen na afloop van termijn van zes weken niet worden aangevuld.

 

Voorlopige voorziening

Wie beroep heeft ingesteld kan op grond van artikel 8:81 Algemene wet bestuursrecht bij onverwijlde spoed een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Overijssel, Bestuursrecht, Postbus 10067, 8000 GB Zwolle. Ook hiervoor moet griffierecht worden betaald.

Voor meer informatie over het projectplan ‘Oude Bornschebeek’ kunt u contact opnemen via het algemene telefoonnummer 088 2203333.

 

 

 

Naar boven