Bekendmaking Waterbeheerplan 2016-2021

 

Het algemeen bestuur van waterschap Brabantse Delta heeft in haar vergadering van 14 oktober 2015 het Waterbeheerplan 2016-2021 vastgesteld.

Waterschap Brabantse Delta zorgt er samen met burgers, ondernemers en overheden in Nederland en Vlaanderen voor dat water voor iedereen een toegevoegde waarde blijft hebben. Het waterschap voert daarbij het beheer over het watersysteem en de afvalwaterketen.

Het waterbeheerplan is het resultaat van een dialoog tussen alle verschillende partners die belang hebben bij goed waterbeheer. Het plan geeft inzicht in de doelen die het waterschap de komende zes jaar wil bereiken.

Het is afgestemd op de gemeentelijke en provinciale plannen op het gebied van waterbeheer, de Europese Kaderrichtlijn Water en de Stroomgebiedbeheerplannen voor de Maas en de Schelde.

Het gaat over verschillende onderdelen:

  • het watersysteem, bestaande uit het samenhangende geheel van oppervlaktewater en ondiep grondwater, inclusief kunstwerken zoals pompen en stuwen; het beheer gaat dan over de waterkwaliteit en de waterkwantiteit: over de stoffen in het water, de planten en dieren in en langs het water en over aan- en afvoer van water en het regelen van de waterstanden.

  • de dijken (waterkeringen) langs de grote en kleine rivieren;

  • de rioolwaterzuiveringsinstallaties, inclusief de bijbehorende pompen en transportleidingen (samen met de gemeentelijke riolering onderdeel van de afvalwaterketen);

  • de regionale vaarwegen voor beroeps- en recreatievaart.

Inwerkingtreding

Het Waterbeheerplan 2016-2021 treedt in werking met ingang van 22 december 2015.

Inzage

Het plan is te bekijken op de website van het waterschap of door de bijlagen naast deze bekendmaking aan te klikken.

Tegen het waterbeheerplan kan geen bezwaar worden gemaakt of beroep worden ingesteld.

Contact

Voor vragen over deze bekendmaking kunt u contact opnemen met Leo Santbergen, per e-mail l.santbergen@brabantsedelta.nl of telefonisch 076-5641219.

Naar boven