Bekendmaking Beleid berekening zuiveringsheffing en verontreinigingsheffing inzake bronneringen en saneringen HHNK 2016

Het college van dijkgraaf en hoogheemraden van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier heeft op 1 december 2015 het Beleid berekening zuiveringsheffing en verontreinigingsheffing inzake bronneringen en saneringen HHNK 2016, registratienummer 15.58085, vastgesteld.

 

Toelichting

Voor het lozen of afvoeren van stoffen in een riolering of op een oppervlaktewaterlichaam in geval van een bronnering of een sanering kan een zuiveringsheffing of een verontreinigingsheffing worden opgelegd. In beginsel wordt de hoogte van de heffing bepaald door de hoeveelheid geloosd of afgevoerd water te vermenigvuldigen met de afvalwatercoëfficiënt van 0,023 vervuilingseenheid per m³ water van klasse 8 van de tabel afvalwatercoëfficiënten. Op basis van ervaringscijfers blijkt dat klasse 8 voor bronneringen/saneringen in de regel (veel) te hoog is. Om belastingplichtigen in voorkomende gevallen tegemoet te komen, wordt in sommige gevallen de lagere afvalwatercoëfficiënt van 0,0025 vervuilingseenheid per m³ water van klasse 3 van de tabel afvalwatercoëfficiënten toegepast. De regels die gelden voor het toepassen van dit begunstigende beleid zijn vastgelegd in het Beleid berekening zuiveringsheffing en verontreinigingsheffing inzake bronneringen en saneringen HHNK 2016. 

 

Inwerkingtreding

Het besluit treedt in werking met ingang van de eerste dag na die van de bekendmaking.

 

I nzage

De volledige tekst van het besluit (in pdf-formaat) kunt u inzien door middel van de koppeling die links op deze pagina staat onder 'externe bijlagen'.

 

 

Inlichtingen

Voor verdere informatie over het besluit kunt u contact opnemen met de heer D.J. Sijm, telefoon 072 - 582 82 82.

Naar boven