Start inspraak ontwerp-Waterbeheerplan Waterkoers 2016-2021

Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden heeft een digitaal ontwerp-waterbeheerplan, getiteld Waterkoers 2016-2021, opgesteld. In dit ontwerp-waterbeheerplan legt het waterschap zijn koers voor de komende zes jaar op hoofdlijnen vast. Hierop is inspraak mogelijk.

 

Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden werkt aan veiligheid tegen overstromingen, een gezond grond- en oppervlaktewatersysteem en het zuiveren van afvalwater. Wij doen dit samen met mede-overheden, bewoners en bedrijven voor een veilige, gezonde en prettige leefomgeving waar het goed wonen en werken is.

 

Stukken inzien

U kunt het ontwerp-Waterbeheerplan inzien van woensdag 2 december 2015 tot en met woensdag 13 januari 2016 op:

http://www.waterschaponline.nl/hdsr/

 

Inspraak

Wilt u reageren op de Waterkoers 2016-2021? Dan kunt u tussen 2 december en 13 januari 2016 uw inspraakreactie geven. Wij nodigen u van harte uit om te reageren wanneer u kansen ziet om samen te werken, of aanknopingspunten met werkzaamheden en plannen van collega-overheden. Natuurlijk kunt u ook reageren als u het niet eens bent met onze koers.

 

Wij ontvangen uw reactie bij voorkeur digitaal. Dit kan eenvoudig via de knop ‘Reactie / inspraak’ die u vindt op alle inhoudelijke pagina’s van dit ontwerp-waterbeheerplan. Na het invullen van uw gegevens kunt uw reactie direct online versturen.

Ook kunt u een e-mail sturen aan post@hdsr.nl, of een schriftelijke reactie geven door een brief te richten aan Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, o.v.v. Inspraak ontwerp-WBP, Postbus 550, 3990 GJ Houten.

 

Bent u niet in de gelegenheid om het ontwerp-waterbeheerplan digitaal in te zien? Neemt u dan contact op met van het waterschap. Onze contactgegevens vindt u onder het kopje ‘meer informatie’.

Voor de goede orde wijzen wij u erop dat als u geen zienswijze indient, u na de vaststelling van de Waterkoers 2016 – 2021, u daartegen ook geen beroep meer kunt instellen bij de rechtbank.

 

Vervolg procedure na inspraak

Na afloop van de inspraakperiode van dit waterbeheerplan stelt het college van dijkgraaf en hoogheemraden een inspraakrapport op. Hierin staat in hoeverre de inspraakreactie heeft geleid tot aanpassing van het plan.

Als u heeft ingesproken, dan krijgt u een bericht van ons als het inspraakrapport gereed is. Dan kunt u zien wat we met uw reactie hebben gedaan.

Het algemeen bestuur van De Stichtse Rijnlanden stelt het eventueel aangepaste Waterbeheerplan vervolgens vast in het voorjaar van 2016.

 

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de projectleider van het ontwerp-waterbeheerplan, Martijn Jongens, tel. (030) 634 59 08, e-mail jongens.m@hdsr.nl

Meer informatie vindt u op de site van het waterschap: www.destichtserijnlanden.nl.

 

Houten, 30 november 2015

 

Naar boven