Bekendmaking vaststelling Legger B-wateren Bloemendaal/Kiefkamp, Emst

Op 13 oktober 2015 is door het college van dijkgraaf en heemraden van Waterschap Vallei en Veluwe de Legger B-wateren Bloemendaal/Kiefkamp, Emst vastgesteld. De definitief vastgestelde legger is niet gewijzigd in vergelijking met het ontwerpbesluit.

Het leggerbesluit en de bijlage staan links hiernaast bij externe bijlagen.

Het betreft de volgende documenten:

  • a.

    Legger B-wateren Bloemendaal/Kiefkamp, Emst, Besluit van en Toelichting op de Legger;

  • b.

    Kaart Legger B-wateren Bloemendaal/Kiefkamp, Emst.

 

Ter inzage

U kunt van 2 december 2015 tot en met 12 januari 2016 de bovengenoemde documenten digitaal inzien. Ook liggen deze documenten in deze periode (tijdens openingstijden) op papier ter inzage in het Waterschapshuis, Steenbokstraat 10 te Apeldoorn.

 

Beroep bij de rechtbank

Belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend, kunnen tegen de legger beroep instellen bij de rechtbank. Dit geldt ook voor belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij hier redelijkerwijs niet toe in staat zijn geweest.

De termijn voor het indienen van het beroepschrift bedraagt zes weken. Deze termijn begint met ingang van de dag na de datum van deze bekendmaking.

Het beroepschrift moet minimaal bevatten: de naam en het adres van de indiener, de dagtekening (= datum van ondertekening), een omschrijving van het besluit waartegen het beroepschrift is gericht en de gronden van beroep (reden/onderbouwing). Verder moet het beroepschrift ondertekend zijn. Voor de behandeling moet u griffierecht betalen.

 

Indienen beroepschrift

U moet het beroepschrift richten aan de Rechtbank Gelderland, locatie Arnhem, postbus 9030, 6800 EM, Arnhem, met een kopie van het bestreden besluit. U kunt ook digitaal beroep instellen bij de bovengenoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde website voor de precieze voorwaarden.

 

Voorlopige voorziening

Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. Dat betekent dat de legger in principe in werking treedt. Als er zodanige belangen spelen, dat er niet gewacht kan worden op de beslissing op het ingediende beroep, kunt u een verzoek doen om een voorlopige voorziening (schorsing). Dit verzoek moet gericht worden aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Gelderland, locatie Arnhem, op het bovengenoemde adres. Een voorwaarde is dat er ook beroep wordt ingesteld. Voor de behandeling moet u griffierecht betalen.

Wij verzoeken u vriendelijk een afschrift van het beroepschrift en/of het verzoek om een voorlopige voorziening toe te zenden aan het college van dijkgraaf en heemraden van Waterschap Vallei en Veluwe.

Informatie

Voor inhoudelijke vragen over de legger kunt u contact opnemen met het Team IWS, telefoonnummer (055) 5 272 911. Voor juridische vragen kunt u contact opnemen met de heer J. Doude van Troostwijk, telefoonnummer (06) 11 73 31 37.

 

Apeldoorn,

 

Het college dijkgraaf en heemraden Waterschap Vallei en Veluwe

 

mr. G.P. Dalhuisen

secretaris

 

drs. T. Klip-Martin

dijkgraaf

Naar boven