Bekendmaking besluit vaststelling Legger Laakkades
L egger
Op 13 oktober 2015 is door het college van dijkgraaf en heemraden van Waterschap Vallei en Veluwe de Legger Regionale waterkering Laakkades Oost en West vastgesteld. De legger bestaat uit een besluit en toelichting, kaarten, data en lengte- en dwarsprofielen.
In de legger staat waaraan de waterkering minimaal moet voldoen om op zijn taak berekend te zijn. Daarnaast is aangegeven waar de onderhoudsplichten uit bestaan en wie de onderhoudsplichtigen zijn.
 
Inspraakperiode
De ontwerp legger heeft van 13 mei tot en met 24 juni 2015 ter inzage gelegen. Gedurende deze periode zijn er geen zienswijzen ingediend.
 
Ter inzage
U kunt van 29 oktober 2015 tot en met 10 december 2015 de legger en de bijlage. De digitale kaarten zijn te raadplegen op http://valleienveluwe.maps.arcgis.com. Ook liggen de legger en de bijlagen tijdens kantooruren ter inzage in het Waterschapshuis, Steenbokstraat 10 te Apeldoorn.
 
Rechtsbescherming
Er zijn tijdens de periode van ter inzage legging van de ontwerp-legger geen zienswijze ingediend.
Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijzen tegen de ontwerplegger naar voren hebben gebracht, kunnen beroep bij de rechtbank instellen.
Het beroepschrift kunt u richten aan Rechtbank Gelderland, locatie Arnhem, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. Het beroepschrift moet minimaal bevatten: de naam en het adres van de indiener, de dagtekening (= datum van ondertekening), een omschrijving van het besluit waartegen het beroepschrift is gericht en de gronden van beroep (reden/onderbouwing). Verder moet het beroepschrift ondertekend zijn. Voor de behandeling van het beroep moet u griffierecht betalen.
U kunt ook digitaal beroep instellen bij de bovengenoemde rechtbank via https://loket.rechtspraak.nl/ Digitaal procederen – Rechtbanken sector bestuursrecht. Daarvoor moet u beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde website voor de precieze voorwaarden.
Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. U kunt een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) instellen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Dit verzoek moet u richten aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Arnhem, op het bovengenoemde adres. Een voorwaarde hiervoor is dat u beroep heeft ingesteld tegen de vastgestelde leggers. Voor de behandeling van het verzoek tot voorlopige voorziening is eveneens griffierecht verschuldigd.
 
Inwerkingtreding
De legger treedt in werking met ingang van 1 januari 2016.
 
Nadere inlichtingen
Voor vragen over de leggers kunt u contact opnemen met de heer W. de Boer, telefoonnummer (055) 5 272 911. Voor juridische vragen kunt u contact opnemen met mevrouw W.E. van de Brake, telefoonnummer (055) 5 272 911.
 
Apeldoorn, 29 oktober 2015
 
Het college van dijkgraaf en heemraden van Waterschap Vallei en Veluwe
 
drs. ing. K.A. Blokland
secretaris wnd.
 
F.ter Maten
dijkgraaf wnd.
Naar boven