Dijkverbeteringsplan de Horn (Utrechtseweg) vastgesteld.
 
Het Hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht is verantwoordelijk voor dijken, vaarwegen, het waterpeil en de kwaliteit van het oppervlaktewater in het stroomgebied van de Amstel, de Vecht en in het Gooi. Waternet voert de werkzaamheden van het hoogheemraadschap uit. Waternet is gevestigd in Amsterdam.
Het dagelijks bestuur van Hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht maakt bekend dat het dijkverbeteringsplan de Horn (Utrechtseweg) op 13 oktober 2015 is vastgesteld.
Traject: de Horn (Utrechtseweg)
Dijktrajectnummer: V02-243B
Polders: Aetsveldse Polder Oost
Gemeente: Weesp
Lengte traject: 800 meter
Het dijkverbeteringsplan is een projectplan in de zin van artikel 5.4 Waterwet. Hierop is de Crisis- en herstelwet van toepassing. In het dijkverbeteringsplan is opgenomen welke werkzaamheden Waternet wil uitvoeren om ervoor te zorgen dat de dijk blijft voldoen aan de gestelde eisen. Tevens wordt in het dijkverbeteringsplan toegelicht op welke wijze de werkzaamheden worden uitgevoerd. Daarnaast staat beschreven welke voorzieningen worden getroffen om nadelige gevolgen ongedaan te maken of te beperken.
Het dijkverbeteringsplan is op enkele punten gewijzigd ten opzichte van het ontwerp-dijkverbeteringsplan dat eerder ter inzage heeft gelegen. De wijzigingen ten opzichte van het ontwerp-dijkverbeteringsplan zijn te vinden in de Nota van wijzigingen, die samen met het dijkverbeteringsplan te raadplegen is.
Inzien van stukken
U kunt het dijkverbeteringsplan met de bijbehorende stukken van 16 oktober 2015 t/m 26 november 2015 inzien via het Waterschapsblad en op de website www.agv.nl/dehorn. Ook ligt het plan ter inzage op de volgende locatie: Gemeente Weesp, Stadskantoor, Nieuwstraat 70a, 1381 BD Weesp.
Beroep en voorlopige voorziening
Tegen het besluit tot vaststelling van het dijkverbeteringsplan kan alleen door belanghebbenden een beroep ingediend worden die een zienswijze op het ontwerp-dijkverbeteringsplan kenbaar hebben gemaakt. U kunt een beroepschrift indienen van donderdag 16 oktober 2015 tot en met woensdag 26 november 2015 bij de Rechtbank van Amsterdam:
Rechtbank Amsterdam
Sector Bestuursrecht
Postbus 84500
1080 BN Amsterdam
Het beroepschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten:
  • -
    Naam en het adres van de indiener;
  • -
    Dagtekening;
  • -
    Omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;
  • -
    Gronden van het beroep. 
Omdat afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing is, geldt voor het indienen van beroep dat:
  • -
    De beroepsgronden in het beroepschrift worden opgenomen;
  • -
    Het beroep niet-ontvankelijk wordt verklaard, indien binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend, en
  • -
    Deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld.
Het indienen van een beroepschrift schorst niet de werking van het besluit. Als beroep is ingesteld, kan in spoedeisende gevallen de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Amsterdam worden gevraagd een voorlopige voorziening te treffen.
Voor de behandeling van een beroepschrift en een verzoek om een voorlopige voorziening wordt door de Rechtbank Amsterdam een griffierecht geheven. Over de hoogte hiervan kan de griffier van de Rechtbank
Amsterdam informatie geven (telefoon 020 - 5412219).
Inlichtingen
Voor meer informatie over het dijkverbeteringsplan kunt u telefonisch contact opnemen met projectteam ‘de Horn’ via telefoonnummer 0900 9394 (20 cent per gesprek plus uw gebruikelijke belkosten). U kunt ook een e-mail sturen naar dijkverbeteringdehorn@waternet.nl.
Amsterdam, 15 oktober 2015
Het Hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht is verantwoordelijk voor het zuiveren van afvalwater, veilige dijken, goede doorgang van vaarwegen, het waterpeil en de kwaliteit van het oppervlaktewater in het stroomgebied van de Amstel, de Vecht en in het Gooi. Alle beleidsvoorbereidende en uitvoerende werkzaamheden worden verricht door Waternet.
Naar boven