Ter inzagelegging concept projectplan Oude Bornschebeek
 
Artikel 1 Ter inzagelegging concept projectplan Oude Bornschebeek
 
Het dagelijks bestuur van het waterschap maakt bekend dat het in zijn vergadering van 22 september 2015 het concept projectplan Oude Bornschebeek heeft vastgesteld.
 
Vechtstromen geeft water de ruimte, zo ook bij de Oude Bornschebeek in de omgeving van Zenderen en Hertme in Overijssel. Het Waterschap wil een natuurlijke beek creëren met meer stroming in het water en meer variatie in oevers en begroeiing langs de beek. De stroming in de beek wordt verhoogd door de beek op sommige plekken te versmallen en meer te laten meanderen. We passen daarbij de principes van Building with Nature toe. Door natuurlijke elementen zoals boomstronken, stobben, plukken begroeiing aan te brengen wordt de beek op sommige plekken versmald. Daarnaast wordt de migratie van de vissen geoptimaliseerd door de stuwen beter passeerbaar te maken. Zo verbeteren de natuurwaarden en anticiperen we op de gevolgen van een veranderend klimaat. Daarnaast dragen we bij aan de kwaliteit van de woon- en leefomgeving doordat de beleefbaarheid van de beek wordt vergroot.
 
Ter inzage
Het projectplan Oude Bornschebeek en de bijhorende bijlagen treft u links aan bij ‘Externe bijlagen’. Het plan ligt van 25 september 2015 tot 6 november 2015 ter inzage tijdens kantooruren in het waterschapshuis (receptie, begane grond) Kooikersweg 1 te Almelo en het waterschapskantoor in Coevorden, Burgemeester Feithsingel 2. Ook kan het concept projectplan worden ingezien na telefonische afspraak, telefoon 088-2203333.
 
Zienswijzen
Gedurende bovengenoemde termijn kunnen belanghebbenden hun zienswijze over het concept projectplan schriftelijk kenbaar maken aan het dagelijks bestuur van waterschap Vechtstromen, Postbus 5006, 7600 GA Almelo. Indien u uw zienswijze mondeling wilt geven, verzoeken wij u hiervoor een afspraak te maken via telefoon 088-2203333.
 
 
Naar boven