Treffen gemeenschappelijke regeling voor het Nederlands-Duitse openbare lichaam EUREGIO
In zijn vergadering van 1 juli 2015 heeft het algemeen bestuur besloten ten aanzien van zijn eigen taken en bevoegdheden de gemeenschappelijke regeling voor het Nederlands-Duitse openbare lichaam EUREGIO te treffen. Het algemeen bestuur heeft daarnaast het dagelijks bestuur en de watergraaf toestemming verleent tot het treffen van de gemeenschappelijke regeling voor het Nederlands-Duitse openbare lichaam EUREGIO voor zover het hun taken en bevoegdheden betreft.
Het dagelijks bestuur en de watergraaf hebben na de verleende toestemming door het algemeen bestuur op 7 juli 2015 besloten ten aanzien van hun taken en bevoegdheden de gemeenschappelijke regeling voor het Nederlands-Duitse openbare lichaam EUREGIO te treffen.
De EUREGIO is een samenwerkingsverband van 129 Nederlandse en Duitse gemeenten, steden, en (Land-)Kreisen uit de deelgebieden Vechtdal, Twente, Achterhoek, Münsterland, Grafschaft Bentheim, Emsland en Osnabrück. De EUREGIO is sinds 1958 actief in de opbouw en de versterking van de structuren en de grensoverschrijdende samenwerking in het Nederlands-Duitse grensgebied. De EUREGIO is sinds 1999 een vereniging naar Duits recht. Om uiteenlopende redenen volstaat deze rechtsvorm niet meer en wordt de EUREGIO omgezet naar een gemeenschappelijk (grensoverschrijdend) openbaar lichaam, waar ook waterschappen lid van kunnen worden.
Ter inzage
De besluiten tot het treffen van de gemeenschappelijke regeling voor het Nederlands-Duitse openbare lichaam EUREGIO door het algemeen bestuur, dagelijks bestuur en de watergraaf en het besluit tot het verlenen van de daarvoor benodigde toestemming van het algemeen bestuur treft u links aan bij ‘Externe bijlagen’.
De besluiten liggen met ingang van 1 september tot en met 12 oktober 2015 tijdens kantooruren ook
ter inzage in de waterschapskantoren, Kooikersweg 1 te Almelo en Burgemeester Feithsingel 2 te
Coevorden.
Bezwaar
Belanghebbenden kunnen met ingang van 1 september tot en met 12 oktober 2015 tegen de besluiten van het algemeen bestuur, dagelijks bestuur en de watergraaf tot het treffen van de gemeenschappelijke regeling voor het Nederlands-Duitse openbare lichaam EUREGIO schriftelijk bezwaar maken.
Uw bezwaarschrift kunt u richten aan het dagelijks bestuur van het waterschap Vechtstromen, Postbus 5006, 7600 GA Almelo.
Het bezwaarschrift dient te worden ondertekend en bevat tenminste:
  • a.
    de naam en het adres van de indiener;
  • b.
    de dagtekening;
  • c.
    een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;
  • d.
    de gronden van het beroep.
Het maken van bezwaar schorst de werking van de besluiten tot het treffen van de gemeenschappelijke regeling voor het Nederlands-Duitse openbare lichaam EUREGIO niet.
Voorlopige voorziening
Wie bezwaar heeft gemaakt kan op grond van artikel 8:81 Algemene wet bestuursrecht bij onverwijlde spoed een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Overijssel, bestuursrecht, Postbus 10067, 8000 GB Zwolle. Hiervoor moet griffierecht worden betaald.
 
Voor meer informatie over het treffen van de gemeenschappelijke regeling voor het Nederlands-Duitse openbare lichaam EUREGIO kunt u contact opnemen via het algemene telefoonnummer (088) 2203333.
Naar boven