Ontwerp-kostentoedelingsverordening Hollandse Delta 2016 ter inzage
In de Waterschapswet is vastgelegd, dat de Kostentoedelingsverordening tenminste elke vijf jaar opnieuw moet worden vastgesteld. Voor waterschap Hollandse Delta geldt dat de Kostentoedelingsverordening in 2015 moet worden herzien. In de Kostentoedelingsverordening staat hoe de kosten van het watersysteembeheer en het wegenbeheer worden verdeeld over de belastingcategorieën.
 
Het college van dijkgraaf en heemraden heeft op 30 juni 2015 de Kostentoedelingsverordening in ontwerp vastgesteld. De ontwerp-Kostentoedelingsverordening ligt vanaf 1 juli tot en met 12 augustus 2015 voor een ieder ter inzage op het kantoor van het waterschap (Handelsweg 100 te Ridderkerk) en is te raadplegen via de website van het waterschap. De officiële Bekendmaking van de ontwerp-Kostentoedelingsverordening Hollandse Delta 2016 staat op www.overheid.nl. Op deze site publiceert waterschap Hollandse Delta alle bekendmakingen.
 
Belanghebbenden kunnen mondeling en/of schriftelijk een zienswijze indienen. Zienswijzen kunnen worden ingediend tot en met 12 augustus 2015. Het college van dijkgraaf en heemraden stelt daarna een inspraaknota vast met alle ingediende zienswijzen en de reactie van het college hierop. Indieners van een zienswijze krijgen een afschrift van de inspraaknota toegezonden. Uiteindelijk stelt de Verenigde Vergadering de Kostentoedelingsverordening 2016 definitief vast.
 
Indienen zienswijze
Uw zienswijze kunt u tot en met 12 augustus 2015 sturen naar het college van dijkgraaf en heemraden van waterschap Hollandse Delta, Postbus 4103, 2980 GC RIDDERKERK onder vermelding van ‘Zienswijze Kostentoedeling 2016’.
Ook het geven van een mondelinge reactie is tot en met 12 augustus mogelijk, hiervoor kunt u contact opnemen met de afdeling Bestuurlijk Juridische Zaken, te bereiken via het algemene telefoonnummer van het waterschap 0900-2005005.
 
De ontwerp-Kostentoedelingsverordening met toelichting zijn als bijlage bij dit Waterschapsblad opgenomen; u vindt dit document in de linker kolom.
 
Ridderkerk, 1 juli 2015

Dijkgraaf en heemraden,

Namens deze:

drs. A.A. van Vliet, secretaris-directeur

Naar boven