Vaststelling projectplan Gemaal Waardsedijk en maalvliet
Het college van dijkgraaf en hoogheemraden van Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden maakt bekend dat zij op 16 juni 2015 het projectplan ‘Gemaal Waardsedijk en maalvliet’ heeft vastgesteld.
 
Het projectplan beschrijft de volgende werkzaamheden:
  • 1.
    de bouw van gemaal Waardsedijk;
  • 2.
    de aanleg van een persleiding tussen gemaal Waardsedijk en de Gekanaliseerde Hollandsche IJssel met een uitstroomvoorziening in de Gekanaliseerde Hollandsche IJssel;
  • 3.
    de aanleg van een maalvliet met een lengte van ongeveer 600 meter;
  • 4.
    het verbreden of herprofileren van de bestaande hoofdwatergangen Lansing en Machinevliet de totale lengte is ongeveer 1800 meter;
  • 5.
    het ontmantelen van het bestaande poldergemaal Snelrewaard;
  • 6.
    de aanleg van een nieuwe geautomatiseerde stuw op de locatie van het huidige gemaal Snelrewaard.
 
Het ontwerp-projectplan heeft ter inzage gelegen van 31 maart tot en met 11 mei 2015. Tijdens de inspraakperiode zijn bij het waterschap drie zienswijzen ingediend.
 
Projectplan inzien
Het “Projectplan gemaal Waardsedijk en maalvliet“ is digitaal te raadplegen via de website www.hsdr.nl/bekendmakingen, http://www.hdsr.nl/beleid-plannen/watergebiedsplannen/linschoterwaard/ en op www.overheid.nl.
 
Beroep na vaststelling
Een belanghebbende die een zienswijze heeft ingediend op het ontwerp-projectplan of een belanghebbende die kan aantonen hiertoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest, kan binnen 6 weken na bekendmaking, beroep bij de Rechtbank in Utrecht instellen, conform artikel 8.1 Algemene wet bestuursrecht. Voor meer informatie over het instellen van beroep kunt u kijken op www.rechtspraak.nl.
 
Op vaststelling van het projectplan is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat in het beroepschrift alle gronden van het beroep kenbaar moeten worden gemaakt. Na de genoemde termijn van 6 weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden ingediend. De rechtbank zal het beroepschrift versneld behandelen.
 
Inwerkingtreding
Genoemd projectplan treedt in werking op de achtste dag na deze bekendmaking.
 
Meer informatie
Voor informatie over het project kunt u contact opnemen met Meinou Kok van de afdeling Planvorming en advies, bereikbaar op telefoonnummer (030) 634 59 12, e-mail kok.mh@hdsr.nl en/of post@hdsr.nl.
 
 
Houten 26 juni 2015

Naar boven