Gewijzigde Regeling omtrent de selectie en benoeming van de vertegenwoordigers van de categorie Bedrijven in het algemeen bestuur van een waterschap.
Het algemeen bestuur van een waterschap is samengesteld uit vertegenwoordigers van categorieën van belanghebbenden. In het algemeen bestuur zijn de volgende categorieën van belanghebbenden vertegenwoordigd:
 
- ingezetenen;
- agrariërs en overige eigenaren ongebouwd;
- natuurterreineigenaren;
- bedrijven.
 
De vertegenwoordigers van de categorie Bedrijven worden niet gekozen maar benoemd door de Raad van Bestuur van de Kamer van Koophandel op voordracht van de regionale raad van de regio van de Kamer van Koophandel, die gelegen is in het gebied van het betreffende waterschap. De Raad van Bestuur voorziet in een regeling omtrent de selectie en benoeming van de vertegenwoordigers van de categorie Bedrijven in het algemeen bestuur van een waterschap.
 
De bestaande ‘Regeling omtrent de selectie en benoeming van vertegenwoordigers van de categorie Bedrijven in het algemeen bestuur van een waterschap door de Kamer van Koophandel’ vastgesteld op 7 juli 2014 (verder te noemen: de Regeling) voorziet niet in de procedure, die gevolgd dient te worden bij het benoemen van bestuurders bij een (nieuw) in te stellen waterschap na fusie. Derhalve is door de Raad van Bestuur een gewijzigde regeling vastgesteld.
 
Op grond van artikel 14 lid 4 van de Waterschapswet maakt het waterschap de Regeling bekend. De Regeling ligt vanaf 26 mei 2015 tijdens kantooruren ter inzage in het waterschapshuis, Handelsweg 100 te Ridderkerk kan kosteloos worden ingezien.
 
Ridderkerk, 26 mei 2015

Dijkgraaf en heemraden,

Namens deze:

Drs. A.A. van Vliet, secretaris-directeur

Naar boven