Ter inzagelegging Projectplan Slangenbeek
 
Artikel 1 Ter inzagelegging Projectplan Slangenbeek
Het dagelijks bestuur van het waterschap maakt bekend dat het in zijn vergadering van 19 mei 2015 het projectplan Slangenbeek heeft vastgesteld.
 
De realisatie van een meer natuurlijk ingerichte Slangenbeek, over een lengte van circa 500 meter, draagt bij aan een beter ecologisch en chemisch goed functionerend beeksysteem. Het creëren van meestromende berging vangt water op tijdens piekafvoeren. Dit voorkomt wateroverlast binnen het plangebied Erve Hemmelhorst en verder benedenstrooms.
De uitvoering van het project Slangenbeek draagt bij aan de strategische doelstelling van waterschap Vechtstromen om samen met zijn partners een bijdrage te leveren aan de maatschappelijke waarde van het gebied.
 
De Slangenbeek (wl 16-3) is voor een deel gelegen in het plangebied voor de wijkerslocatie Erve Hemmelhorst (gemeenten Borne en Hengelo).
Erve Hemmelhorst is gelegen aan weerszijden van de grens tussen de gemeenten Borne en Hengelo. Het plangebied wordt globaal begrenst door de Hemmelhorst aan de noordzijde (grondgebied Borne), aan de zuidzijde door de Krombekkenweg en aan de westzijde door de Veergoorsdijk (grondgebied Hengelo).
 
Ter inzage Het projectplan Slangenbeek en de bijhorende bijlagen treft u links aan bij ‘Externe bijlagen’. Het projectplan ligt van 21 mei 2015 tot 9 juli 2015 ter inzage tijdens kantooruren in het waterschapshuis (receptie, begane grond) Kooikersweg 1 te Almelo en het waterschapskantoor in Coevorden, Burgemeester Feithsingel 2.
 
Beroep
Belanghebbenden die een zienswijze hebben ingebracht tegen het ontwerp van het projectplan Slangenbeek of de belanghebbenden die niet kan worden verweten geen zienswijze te hebben ingebracht tegen het ontwerp van het projectplan Slangenbeek kunnen vanaf van 21 mei 2015 tot 9 juli 2015 schriftelijk beroep instellen bij de rechtbank Overijssel, Bestuursrecht, Postbus 10067, 8000 GB Zwolle.
 
Het beroepschrift dient te worden ondertekend en bevat ten minste:
  • 1.
    de naam en het adres van de indiener;
  • 2.
    de dagtekening;
  • 3.
    een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;
  • 4.
    de gronden van het beroep.
 
U kunt ook digitaal beroep instellen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.
 
Voor het instellen van beroep moet griffierecht worden betaald. Het instellen van beroep schorst de werking van het projectplan Slangenbeek niet.
 
Op dit projectplan is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat de gronden van het beroep direct in het beroepschrift moeten worden opgenomen. Het indienen van pro-forma beroep is niet mogelijk. De gronden van het beroep kunnen na afloop van termijn van zes weken niet worden aangevuld.
 
Voorlopige voorziening
Wie beroep heeft ingesteld kan op grond van artikel 8:81 Algemene wet bestuursrecht bij onverwijlde spoed een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Overijssel, Bestuursrecht, Postbus 10067, 8000 GB Zwolle. Ook hiervoor moet griffierecht worden betaald.
 
Voor meer informatie over het projectplan Slangenbeek kunt u contact opnemen via het algemene telefoonnummer 088 2203333.
 
 
Naar boven