Bekendmaking gewijzigde ‘Regeling omtrent de selectie en benoeming van vertegen­woordigers van de categorie Bedrijven in het algemeen bestuur van een waterschap door de Kamer van Koophandel’
Het Dagelijks Bestuur van waterschap Roer en Overmaas maakt ingevolge artikel 14 derde lid van de Waterschapswet bekend dat de 'Regeling omtrent de selectie en de benoeming van de vertegenwoordigers van de categorie Bedrijven in het waterschapsbestuur door de Kamer van Koophandel' is gewijzigd. De wijziging behelst een regeling voor de benoemingsprocedure in geval van fusie tussen waterschappen.
Een waterschap is een functioneel bestuurslichaam dat belast is met de vervulling van specifieke (waterstaatkundige) taken die iedereen raken.
Het bestuur van de waterschappen wordt grotendeels via verkiezingen door burgers gekozen. Daarnaast neemt ook een aantal vertegenwoordigers van het bedrijfsleven plaats in het waterschapsbestuur. Het benoemen van deze vertegenwoordigers, is een wettelijke taak van de Kamer van Koophandel.
Voor de selectie en benoeming van vertegenwoordigers in het waterschapsbestuur hanteert de Kamer van Koophandel een regeling: ‘Regeling omtrent de selectie en benoeming van vertegenwoordigers van de categorie Bedrijven in het algemeen bestuur van een waterschap door de Kamer van Koophandel’. Deze Regeling voorziet niet in de procedure die gevolgd dient te worden bij het benoemen van bestuurders of het aanwijzen van reserve kandidaten bij een (nieuw) in te stellen waterschap na fusie. Daarom is op 13 april 2015 de bestaande regeling gewijzigd en vastgesteld door de Kamer van Koophandel.
De vastgestelde regeling kunt u hiernaast raadplegen. Voor meer informatie over de benoemingsprocedure wordt verwezen naar www.kvk.nl.
Naar boven