Ter inzage legging ontwerp-peilbesluit Noorddijk
Om de waterkwaliteit in de wijken Beijum en Lewenborg te verbeteren is het Waterstructuurplan Noorddijk opgesteld. Dit plan stelt maatregelen voor zoals het vasthouden van schoon gebiedseigen water, zuivering van water door de aanleg van helofytenfilters en de circulatie van water door het gehele gebied.
 
Aan de rand van de stad Groningen ligt het gebied Noorddijk.
Diverse organisaties hebben vanuit het Waterstructuurplan de ambitie om hier een moerasgebied in te richten. Dit moerasgebied moet schoon, gebiedseigen water vasthouden en water zuiveren.
 
Het plangebied is nog niet geschikt voor deze nieuwe functies. Dit peilbesluit maakt de aanleg van het moerasgebied in Noorddijk inclusief bijbehorende maatregelen mogelijk.
In de Noorddijk is het waterbeheer een belangrijke voorwaarde voor het behalen van deze doelstellingen. De maatregelen en het waterbeheer zijn voldoende uitgewerkt om te worden vastgelegd in een peilbesluit.
Dit peilbesluit legt daarmee het waterbeheer voor het realiseren van de water-en natuurdoelstellingen vast voor de komende 10 jaar.
Naar boven