Bekendmaking ontwerpbesluit Legger B-wateren Bloemendaal-Kiefkamp, Emst
O ntwerp leggerbesluit
Op 13 maart 2015 is namens het college van dijkgraaf en heemraden van Waterschap Vallei en Veluwe de Legger B-wateren Bloemendaal-Kiefkamp, Emst in ontwerp vastgesteld.
Om wateroverlast te voorkomen is het van belang dat de aangegeven wateren goed worden onderhouden. Het gaat om de groen gekleurde wateren op de bijgaande kaart. Het waterschap neemt nu deze wateren op als B-water in de legger. Dat betekent dat het waterschap jaarlijks gaat controleren of de wateren goed zijn onderhouden. De legger is de kaart van het waterschap met bijbehorende informatie over de ligging van de wateren en wie deze moet onderhouden.
 
Voor het leggerbesluit en de bijlage, zie hiernaast bij Externe bijlagen.
Het betreft de volgende bijlagen:
  • a.
    Ontwerp Legger B-wateren Bloemendaal/Kiefkamp, Emst
  • b.
    Kaart Ontwerp Legger B-wateren Bloemendaal/Kiefkamp, Emst.
Inspraakperiode
U kunt van 17 april tot en met 28 mei 2015 het ontwerp en de bijlage inzien. Na deze inspraakperiode wordt de definitieve legger vastgesteld. Ook ligt het ontwerp tijdens de inspraakperiode (tijdens openingstijden) ter inzage in het Waterschapshuis, Steenbokstraat 10 te Apeldoorn. Het waterschap houdt een informatiebijeenkomst op 30 april 2015 van 14.00 uur tot 15.30 uur bij Café van de Schepop, Hoofdweg 25-27 te Emst.
Wie kan er een zienswijze geven?
Als u belanghebbende bent bij deze legger, kunt u daarover gedurende de inspraakperiode een zienswijze indienen. Voor de goede orde wijzen wij u er op dat als u geen zienswijze indient, u na de vaststelling van de legger daartegen ook geen beroep bij de rechtbank in kunt stellen.
Wat moet u in uw zienswijze vermelden?
U dient aan te geven op welk(e) onderdeel/onderdelen van de legger uw zienswijze betrekking heeft en u dient uw zienswijze te motiveren. Verder dient u uw naam, adres en woonplaats op te geven; de namen van de insprekers zullen genoemd worden in de inspraaknota. In bijzondere gevallen is het mogelijk om anoniem in te spreken (met opgaaf van redenen); neemt u in dat geval contact op met de heer Doude van Troostwijk op het onderstaande telefoonnummer.
Hoe kunt u een zienswijze indienen?
Bij voorkeur ontvangen wij uw zienswijze via het digitale formulier op www.vallei-veluwe.nl/kiefkamp . Ook kunt u uw zienswijze schriftelijk indienen (op papier) of mondeling. Een schriftelijke zienswijze kunt u zenden aan Waterschap Vallei en Veluwe, t.a.v. de heer W. de Boer, Postbus 4142, 7320 AC Apeldoorn.
Een mondelinge zienswijze kan telefonisch plaatsvinden of op kantoor:
 
  • -
    voor een telefonische zienswijze kunt u contact opnemen met het team juridische zaken (afdeling Services);
  • -
    voor het geven van een mondelinge zienswijze op kantoor verzoeken wij u om van te voren telefonisch een afspraak te maken met team juridische zaken (afdeling Services).
Vragen
Voor vragen over de inhoud van de legger kunt u contact opnemen met de heer W. de Boer , telefoonnummer (06) 11 73 31 46. Voor juridische vragen kunt u contact opnemen met de heer J. Doude van Troostwijk, tel. (06) 11 73 31 37.
Apeldoorn,
Namens dijkgraaf en heemraden van Waterschap Vallei en Veluwe
 
drs. ing. K.A. Blokland
adjunct-directeur
Naar boven