Algemene regels
 
In de vergadering van 14 april heeft het dagelijks bestuur de volgende algemene regels in ontwerp (gewijzigd) vastgesteld:
  • 1.
    De algemene regels vrijstelling vergunningplicht onttrekken van grondwater Keur waterschap Vechtstromen;
  • 2.
    De algemene regels kwantiteit Keur waterschap Vechtstromen;
  • 3.
    De algemene regel onttrekken van grondwater voor beregening;
  • 4.
    De algemene regel onttrekken van oppervlaktewater voor beregening.
Op 2 januari 2014 heeft het algemeen bestuur van waterschap Vechtstromen de Keur waterschap Vechtstromen vastgesteld. Na een jaar met de algemene regels te hebben gewerkt is gebleken dat er behoefte bestaat een aantal algemene regels aan te passen.
In de algemene regels genoemd onder punt 1 en 2 zijn bepaalde handelingen vrijgesteld van de vergunningplicht als voldaan wordt aan de in de algemene regel opgenomen criteria.
In de algemene regels onder punt 3 en 4 is een verbod tot het onttrekken van grond- of oppervlakte water opgenomen in de daarvoor aangewezen gebieden, als de te onttrekken hoeveelheid meer dan 10 m3 per uur bedraagt.
Ter inzage
De ontwerpbesluiten en de daarbij horende bijlagen treft u links aan bij ‘Externe bijlagen’. De algemene regels liggen met ingang van 21 april 2015 tot en met 1 juni 2015 tijdens kantooruren ook ter inzage in de waterschapskantoren, Kooikersweg 1 te Almelo en Burgemeester Feithsingel 2 te Coevorden.
Zienswijze
Belanghebbenden kunnen met ingang van 21 april 2015 tot en met 1 juni 2015 naar keuze schriftelijk of mondeling hun zienswijze kenbaar maken tegen de in de algemene regels aangebrachte wijzigingen (in het rood in de tekst aangegeven). Uw schriftelijke zienswijze kunt u richten aan het dagelijks bestuur van het waterschap Vechtstromen, Postbus 5006, 7600 GA Almelo.
Voor het maken van een afspraak voor het mondeling kenbaar maken van uw zienswijze of voor meer informatie over de algemene regels kunt u contact opnemen via het algemene telefoonnummer (088) 2203333.
Naar boven