Ter inzage legging projectplan Grensmeander in de Vecht
 
Artikel 1 Ter inzage legging projectplan Grensmeander in de Vecht
Het dagelijks bestuur van het waterschap maakt bekend dat het in zijn vergadering van 14 april 2015 het projectplan Grensmeander in de Vecht heeft vastgesteld.
 
Het waterschap is van plan om in samenwerking met de Landkreis Grafschaft Bentheim de waterkering op de rechteroever van de Vecht over de grens met Duitsland bij Laar (D) en Holtheme (NL) te verleggen en aan Nederlandse zijde op de noordoever van de Vecht een meander in de rivier de Vecht aan te leggen.
 
Veilig water
Het project is een van de projecten om de Vechtvisie te realiseren. De Vechtvisie kent 5 kerndoelen. De doelen van het project ‘Grensmeander in de Vecht’ sluiten direct hierop aan: de Vecht is een levendige, veilige rivier en in het winterbed is ruimte voor een open landschap met landbouw, natuur en toerisme. Daarnaast wil het waterschap dat het project beperkt toegankelijk wordt voor met name de direct omwonenden en passerende recreanten. Dat kan via een eenvoudig graswandelpad over de dijk en naar de twee bestaande kunstwerken aan de Vecht op de grens.
 
Schoon water
Naast de kerndoelen van de Vechtvisie wil het waterschap de doelstelling van de Europese Kaderrichtlijnwater realiseren om het water schoner te krijgen. Dit kan door de nieuwe meander (en nieuwe hoofdloop van de Vecht) en door ontstening van de noordoever. In het ontstane gebied tussen de oude loop en de nieuwe meander wil het waterschap in samenwerking met Staatsbosbeheer een natuurgebied realiseren met ooibosontwikkeling. Aan de Duitse zijde van de grens wil de Landkreis Grafschaft Bentheim de rivier de Vecht ook ontstenen en een ooibos ontwikkelen.
 
Ter inzage
Het projectplan Grensmeander in de Vecht en de bijhorende bijlagen treft u links aan bij ‘Externe bijlagen’. Het projectplan ligt van 15 april 2015 tot 27 mei 2015 ter inzage tijdens kantooruren in de waterschapskantoren, Kooikersweg 1 te Almelo en Burgemeester Feithsingel 2 te Coevorden.
 
Beroep
Belanghebbenden die een zienswijze hebben ingebracht tegen het ontwerp van het projectplan Grensmeander in de Vecht of de belanghebbenden die niet kan worden verweten geen zienswijze te hebben ingebracht tegen het ontwerp van het projectplan Grensmeander in de Vecht kunnen van 15 april 2015 tot 27 mei 2015 schriftelijk beroep instellen bij de rechtbank Overijssel, Bestuursrecht, Postbus 10067, 8000 GB Zwolle.
 
Het beroepschrift dient te worden ondertekend en bevat ten minste:
  • 1.
    de naam en het adres van de indiener;
  • 2.
    de dagtekening;
  • 3.
    een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;
  • 4.
    de gronden van het beroep.
 
U kunt ook digitaal beroep instellen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.
 
Voor het instellen van beroep moet griffierecht worden betaald. Het instellen van beroep schorst de werking van het projectplan Grensmeander in de Vecht niet.
 
Op dit projectplan is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat de gronden van het beroep direct in het beroepschrift moeten worden opgenomen. Het indienen van pro-forma beroep is niet mogelijk. De gronden van het beroep kunnen na afloop van termijn van zes weken niet worden aangevuld.
 
 
 
 
 
Voorlopige voorziening
Wie beroep heeft ingesteld kan op grond van artikel 8:81 Algemene wet bestuursrecht bij onverwijlde spoed een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Overijssel, Bestuursrecht, Postbus 10067, 8000 GB Zwolle. Ook hiervoor moet griffierecht worden betaald.
 
Voor meer informatie over het projectplan Grensmeander in de Vecht kunt u contact opnemen via het algemene telefoonnummer 088 2203333.
 
 
 
 

Naar boven