Ter inzagelegging Concept-Projectplan Slangenbeek (herziene versie)
 
Artikel 1 Ter inzagelegging Concept-Projectplan Slangenbeek (herziene versie)
Met deze tekst komt hiermee de tekst van de niet herziene versie te vervallen.
 
Het dagelijks bestuur van het waterschap maakt bekend dat het in zijn vergadering van 31 maart 2015  het concept projectplan Slangenbeek heeft vastgesteld.
 
De realisatie van een meer natuurlijk ingerichte Slangenbeek, over een lengte van circa 500 meter, draagt bij aan een beter ecologisch en chemisch goed functionerend beeksysteem. Het creëren van meestromende berging vangt water op tijdens piekafvoeren. Dit voorkomt wateroverlast binnen het plangebied Erve Hemmelhorst en verder benedenstrooms.
De uitvoering van het project Slangenbeek draagt bij aan de strategische doelstelling van waterschap Vechtstromen om samen met zijn partners een bijdrage te leveren aan de maatschappelijke waarde van het gebied.
 
De Slangenbeek (wl 16-3) is voor een deel gelegen in het plangebied voor de wijkerslocatie Erve Hemmelhorst (gemeenten Borne en Hengelo).
Erve Hemmelhorst is gelegen aan weerszijden van de grens tussen de gemeenten Borne en Hengelo. Het plangebied wordt globaal begrenst door de Hemmelhorst aan de noordzijde (grondgebied Borne), aan de zuidzijde door de Krombekkenweg en aan de westzijde door de Veergoorsdijk (grondgebied Hengelo).
 
Ter inzage
Het projectplan Slangenbeek en de bijhorende bijlagen treft u links aan bij ‘Externe bijlagen’. Het plan ligt van 1 april 2015 tot 13 mei 2015 ter inzage tijdens kantooruren in het waterschapshuis (receptie, begane grond) Kooikersweg 1 te Almelo en het waterschapskantoor in Coevorden, Burgemeester Feithsingel 2. Ook kan het concept projectplan worden ingezien na telefonische afspraak, telefoon 088-2203333.
 
Zienswijzen
Gedurende bovengenoemde termijn kunnen belanghebbenden hun zienswijze over het concept projectplan schriftelijk kenbaar maken aan het dagelijks bestuur van waterschap Vechtstromen, Postbus 5006, 7600 GA Almelo. Indien u uw zienswijze mondeling wilt geven, verzoeken wij u hiervoor een afspraak te maken via telefoon 088-2203333.
 
 
Naar boven