Ter inzagelegging concept projectplan Springendalsebeek
 
Artikel 1 Terinzagelegging concept projectplan Springendalsebeek
Het dagelijks bestuur van het waterschap maakt bekend dat het in zijn vergadering van 17 maart 2015 het concept projectplan Springendalsebeek heeft vastgesteld.
 
Een deel van de Springendalsebeek wordt in het kader van het project Watercollectief Twente (WCT) heringericht. Concreet betreft de herinrichting de bovenloop van de Springendalse beek tot en met de Wasserij Springendal. De feitelijke herinrichting vindt plaats in het gebied direct in en/of langs de bovenloop van de Springendalse beek.
De belangrijkste projectdoelen zijn:
  • 1.
    herstel van het beekdal tot een (meer) natuurlijk watersysteem waarbij de waterhuishouding wordt geoptimaliseerd en erosie (diepe insnijding van de beek), verdroging en verzuring wordt bestreden;
  • 2.
    barrierewerking van kunstwerken voor vismigratie en macrofauna opheffen;
  • 3.
    verhogen van de belevingswaarde.
 
Ter inzage Het projectplan Springendalsebeek en de bijhorende bijlagen treft u links aan bij ‘Externe bijlagen’. Het plan ligt van 18 maart 2015 tot 29 april 2015 ter inzage tijdens kantooruren in de waterschapskantoren, Kooikersweg 1 te Almelo en Burgemeester Feithsingel 2 te Coevorden. Ook kan het concept projectplan worden ingezien na telefonische afspraak, telefoon 088-2203333. Het concept projectplan is vanaf 18 maart 2015 tevens te lezen en te downloaden via de website van waterschap Vechtstromen. Kijk hiervoor op www.vechtstromen.nl/bekendmakingen
Zienswijzen Gedurende bovengenoemde termijn kunnen belanghebbenden hun zienswijze over het concept projectplan schriftelijk kenbaar maken aan het dagelijks bestuur van waterschap Vechtstromen, Postbus 5006, 7600 GA Almelo. Indien u uw zienswijze mondeling wilt geven,  verzoeken wij u hiervoor een afspraak te maken via telefoon 088-2203333.
 
 
Naar boven