Bekendmaking vaststelling definitief projectplan verplaatsing inlaat St. Antoinedijk.
De secretaris-directeur van waterschap Brabantse Delta maakt bekend dat in de openbare vergadering van het algemeen bestuur van 11 maart 2015 is besloten tot vaststelling van: het Definitief projectplan verplaatsing inlaat St. Antoinedijk.
A chtergrond
Inlaat St. Antoinedijk verzorgt de verbinding tussen de Dintel en polder Kaas en Brood nabij Stampergat. Om een betere verbinding te krijgen in het watersysteem zal de bestaande inlaat verwijderd worden. De nieuwe inlaat zal westelijk van de bestaande inlaat gerealiseerd worden.
Terinzagelegging 
Dit besluit wordt bekend gemaakt op http://www.officielebekendmakingen.nl. Daarnaast wordt dit besluit op de website van het waterschap geplaatst. U kunt dit vinden op: www.brabantsedelta.nl/bekendmakingen. Het projectplan ligt vanaf woensdag 18 maart 2015 tot en met woensdag 29 april 2015 ter inzage op het kantoor van het waterschap aan de Bouvignelaan 5 te Breda. Het projectplan is in te zien op werkdagen van 9:00 uur tot 16:00 uur.
Bezwaarmogelijkheden met betrekking tot het projectplan 
Het instellen van beroep is alleen mogelijk voor de volgende personen:
  • 1.
    Belanghebbenden die zienswijzen naar voren hebben gebracht naar aanleiding van het ontwerpbesluit.
  • 2.
    Belanghebbenden die bezwaren hebben tegen wijzigingen die zijn aangebracht bij het nemen van het besluit ten opzichte van het ontwerpbesluit.
  • 3.
    Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen naar voren te hebben gebracht tegen het ontwerpbesluit.
Het beroepschrift dient te zijn ondertekend en tenminste het volgende te bevatten;
  • 1.
    de naam en het adres van de indiener;
  • 2.
    de dagtekening;
  • 3.
    vermelding van de datum en het nummer of het kenmerk van het besluit waartegen het beroepschrift zich richt;
  • 4.
    een opgave van de redenen waarop men zich met het besluit niet kan verenigen.
Voor het indienen van beroep wordt door de rechtbank een bedrag aan griffierecht geheven.
Voorlopige voorziening
Het indienen van een bezwaarschrift schorst het genomen besluit niet. Als een bezwaarschrift is ingediend kan ook een verzoek om een voorlopige voorziening aan de voorzieningenrechter van de Rechtbank Zeeland – West-Brabant, Team Bestuursrecht, Postbus 90006, 4800 PA Breda worden gericht.
Het verzoek moet de volgende inhoud hebben:
  • 1.
    naam en adres indiener;
  • 2.
    dagtekening;
  • 3.
    omschrijving van het besluit en vermelding van het bestuursorgaan dat het besluit heeft genomen;
  • 4.
    een afschrift van het bezwaarschrift en de gronden van het verzoek (reden spoedeisendheid);
  • 5.
    handtekening verzoeker.
Zo mogelijk stuurt u een kopie van het besluit mee waarop het bezwaarschrift betrekking heeft. De voorzieningenrechter kan naar aanleiding van het verzoek voorzieningen treffen als onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen dit vereist. Het gaat hier met name om gevallen waarin de uitspraak op het ingestelde bezwaarschrift in redelijkheid niet kan worden afgewacht. Voor het behandelen van een verzoek om een voorlopige voorziening wordt een bedrag aan griffierecht geheven.
U kunt ook digitaal een beroep en/of een voorlopige voorziening indienen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/Burgers. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden. Voor het behandelen van een verzoek om een voorlopige voorziening wordt een bedrag aan griffierecht geheven.
Crisis- en herstelwet
Op de besluitvorming tot vaststelling van het definitieve projectplan is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dat betekent dat het instellen van pro-forma beroep (het later indienen van de beroepsgronden) tegen het definitieve projectplan niet mogelijk is.
Contact
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer L.M.J. Vogels onder telefoonnummer 076 564 12 41.
Breda, 12 maart 2015

Namens het dagelijks bestuur,

De secretaris-directeur

ir. H.T.C. van Stokkom

Naar boven