Terinzagelegging concept projectplan Vechtoevers Zuid
 
Artikel 1 Terinzagelegging concept projectplan Vechtoevers Zuid
Het dagelijks bestuur van het waterschap maakt bekend dat het in zijn vergadering van 17 maart 2015 het concept projectplan Vechtoevers Zuid heeft vastgesteld.
 
Het plangebied Vechtoevers zuid ligt ten zuidwesten van de kern Ommen, op de zuidoever van de Vecht. Het gebied ligt buitendijks, in de uiterwaarden van de Vecht. Het zomerbed van de Vecht is ca. 40 meter breed (vrij smal). De dijken rond de Vecht worden in dit gebied gevormd door de Zwolseweg (zuidzijde) en Varsenerdijk/N340 (noordzijde).
 
Met het project Vechtoevers Zuid worden de volgende projectresultaten nagestreefd:
  • 1.
    De waterveiligheid bij Maatgevend Hoogwater (MHW) wordt vergroot;
  • 2.
    De recreatieve waarden worden verhoogd.
  • 3.
    De natuurwaarden worden versterkt.
 
Vechtoevers Zuid betreft met name de aanleg van een nevengeul op de zuidelijke oever van de Vecht. In dit projectplan wordt de aanleg en inrichting van de nevengeul beschreven. Tevens worden de gevolgen van deze inrichting op de omgeving in beeld gebracht.
 
Ter inzage
Het plan ligt van 18 maart 2015 tot 29 april 2015 ter inzage tijdens kantooruren in het waterschapshuis (receptie, begane grond) Kooikersweg 1 te Almelo en het waterschapskantoor in Coevorden, Burgemeester Feithsingel 2. Ook kan het concept projectplan worden ingezien na telefonische afspraak, telefoon 088-2203333. Het concept projectplan is vanaf 18 maart 2015 tevens te lezen en te downloaden via de website van waterschap Vechtstromen. Kijk hiervoor op www.vechtstromen.nl/bekendmakingen
 
Zienswijzen
Gedurende bovengenoemde termijn kunnen belanghebbenden hun zienswijze over het concept projectplan schriftelijk kenbaar maken aan het dagelijks bestuur van waterschap Vechtstromen, Postbus 5006, 7600 GA Almelo. Indien u uw zienswijze mondeling wilt geven, verzoeken wij u hiervoor een afspraak te maken via telefoon 088-2203333.
 
 
 

Naar boven