Vechtpark Centrum Uiterwaard
 
Artikel 1 Vechtpark Centrum Uiterwaard
Het dagelijks bestuur van het waterschap maakt bekend dat het in zijn vergadering van 17 maart 2015 het projectplan Vechtpark Centrum Uiterwaard heeft vastgesteld.
 
De gemeente Hardenberg en het waterschap Vechtstromen hebben een structuurvisie opgesteld om de Vecht een andere inrichting te geven in de stedelijke kern van Hardenberg. Het te ontwikkelen Vechtpark biedt ruimte voor waterberging en kansen voor recreatie, toerisme, natuur, kunst en cultuur. Het project Vechtpark is te onderscheiden in verschillende deelprojecten. Eén van de deelgebieden is de Centrum Uiterwaard.
 
Vechtpark Hardenberg wordt in zijn geheel beschouwd als uniek parkachtig rivierenlandschap dat dwars door het centrum van Hardenberg stroomt en aansluit op het karakter van een halfnatuurlijke laaglandrivier buiten de stad. Een groene en toegankelijke zone waar de Vecht kan worden beleefd en waar ruimte is voor natuur, recreatie, water en cultuur te midden van een stedelijke omgeving. Kortom het Vechtpark. De ontwikkeling van het Vechtpark kent doelstellingen ten aanzien van water, natuur en beleving:
  • 1.
    Water: noodberging creëren en vergroten van de doorstroming in het winterbed. Het waar borgen van een veilige waterkering.
  • 2.
    Natuur: behouden, versterken en verbinden van bestaande waarden.
  • 3.
    Beleving: toegankelijkheid, ruimtelijke eenheid en beleving van het waterstaatswerk.
 
Het plangebied van de Centrum Uiterwaard wordt globaal begrensd door de N34 aan de noordzijde, de J.C. Kellerlaan/Prins Willem- Alexanderbrug aan de noordoostzijde, de Vecht aan de zuidoostzijde, de Europaweg aan de zuidzijde en de bestaande bebouwing aan de westzijde. De Vecht, de uiterwaarden aan de noordwestkant en het Heemsermarspark zijn onderdeel van het plangebied.
 
Ter inzage Het projectplan Vechtpark Centrum Uiterwaard en de bijhorende bijlagen treft u links aan bij ‘Externe bijlagen’. Het projectplan ligt van 18 maart 2015 tot 29 april 2015 ter inzage tijdens kantooruren in de waterschapskantoren, Kooikersweg 1 te Almelo en Burgemeester Feithsingel 2 te Coevorden.
 
Beroep
Belanghebbenden die een zienswijze hebben ingebracht tegen het ontwerp van het projectplan Vechtpark Centrum Uiterwaard of de belanghebbenden die niet kan worden verweten geen zienswijze te hebben ingebracht tegen het ontwerp van het projectplan Vechtpark Centrum Uiterwaard kunnen vanaf van 18 maart 2015 tot 29 april 2015  schriftelijk beroep instellen bij de rechtbank Overijssel, Bestuursrecht, Postbus 10067, 8000 GB Zwolle.
 
Het beroepschrift dient te worden ondertekend en bevat ten minste:
  • 1.
    de naam en het adres van de indiener;
  • 2.
    de dagtekening;
  • 3.
    een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;
  • 4.
    de gronden van het beroep.
 
U kunt ook digitaal beroep instellen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.
 
Voor het instellen van beroep moet griffierecht worden betaald. Het instellen van beroep schorst de werking van het projectplan Vechtpark Centrum Uiterwaard niet.
 
Op dit projectplan is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat de gronden van het beroep direct in het beroepschrift moeten worden opgenomen. Het indienen van pro-forma beroep is niet mogelijk. De gronden van het beroep kunnen na afloop van termijn van zes weken niet worden aangevuld.
 
Voorlopige voorziening
Wie beroep heeft ingesteld kan op grond van artikel 8:81 Algemene wet bestuursrecht bij onverwijlde spoed een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Overijssel, Bestuursrecht, Postbus 10067, 8000 GB Zwolle. Ook hiervoor moet griffierecht worden betaald.
 
Voor meer informatie over het projectplan Vechtpark Centrum Uiterwaard kunt u contact opnemen via het algemene telefoonnummer 088 2203333.
 
 
 
]
 

Naar boven