Inspraak ontwerp-projectplan Natuurvriendelijke oevers Inundatiekanaal, Lunet aan de Snel en de Snel in polder Blokhoven, nabij Schalkwijk en Tull en ’t Waal
Het college van dijkgraaf en hoogheemraden van het waterschap heeft een ontwerp-projectplan vastgesteld voor de aanleg van 1,4 km natuurvriendelijke oevers. Deze oevers komen in het Inundatiekanaal, de noordelijke fortgracht van Lunet aan de Snel en langs De Snel in polder Blokhoven, nabij Schalkwijk in de gemeente Houten.
 
De aanleg van natuurvriendelijke oevers is een verplichting vanuit de Europese Kaderrichtlijn Water (KRW). De KRW stelt dat de kwaliteit van het oppervlakte- en grondwater in Europa in 2015 op orde moet zijn. Om dit te bereiken heeft het waterschap in zijn Waterbeheerplan ’Water Voorop´ 2010-2015 diverse maatregelen opgenomen om de waterkwaliteit te verbeteren. Het aanleggen van natuurvriendelijke oevers aan de oostzijde van het Inundatiekanaal, de noordzijde van de fortgracht Lunet aan de Snel en langs een deel van de Snel is één van deze maatregelen.
 
Stukken inzien
U kunt het ontwerp-projectplan en de bijbehorende stukken inzien van 24 februari tot en met 6 april 2015 via www.hdsr.nl. Kijkt u hiervoor bij watergebiedsplan Blokhoven.  
 
Bent u niet in de gelegenheid om het ontwerp-projectplan digitaal in te zien? Een papieren versie kunt u inzien op de volgende locaties:
- het kantoor van Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, Poldermolen 2 te Houten, elke werkdag van 9.00 - 17.00 uur;
- gemeentehuis Houten, Onderdoor 25 te Houten, maandag t/m vrijdag van 9.00 - 12.00 en 13.00 - 16.00 uur. Op woensdag kunt u terecht tot 19.00 uur;
- Sociaal cultureel centrum De Wiese, De Wiese 2 te Schalkwijk, maandag t/m vrijdag van 8.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 12.00 - 20.00 uur (behalve tijdens de schoolvakantie).
 
Zienswijze
Bent u een belanghebbende? Dan kunt u uiterlijk tot en met 6 april 2015 een mondelinge of schriftelijk zienswijze indienen. Deze kunt u sturen naar Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, postbus 550, 3990 GJ Houten. Bij de informatie op www.hdsr.nl vindt u een reactieformulier dat u kunt gebruiken.
 
Het college van het waterschap informeert iedereen die een zienswijze heeft ingediend over wat hiermee wordt gedaan. Dit gebeurt, voordat het college het definitieve projectplan vaststelt.
 
Bij vaststelling van het projectplan is de ‘Crisis- en herstelwet’ van toepassing. Dit betekent dat na vaststelling van het definitief projectplan door het college van het waterschap, in het beroepschrift alle gronden van het beroep kenbaar moeten worden gemaakt. Na de genoemde termijn van 6 weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden ingediend.
 
Meer informatie
Heeft u nog vragen? Neemt u dan contact op met Meinou Kok (afdeling Planvorming en Advies) van het waterschap, tel. (030) 634 59 12, e-mail kok.mh@hdsr.nl.
 
Houten, 24 februari 2015
Naar boven