Toepassing WRAKKENWET

Gestrande motorboot verwijderen

De secretaris-directeur van Waterschap Zuiderzeeland maakt het volgende bekend:

Op de oever van het uitwateringskanaal van de Lage Vaart, ter hoogte van het krooshek van gemaal Colijn, aan de Vossemeerdijk te Ketelhaven ligt een vaartuig waarvan de eigenaar onbekend is. Het betreft een witte polyester motorboot met een vaste opbouw met aan de voorkant en beide weerzijden een raampartij. De boot heeft een lengte van

+6 meter en een breedte van +1,5 meter. Het water en de oever ter plaatse worden beheerd door Waterschap Zuiderzeeland. Het vaartuig lag in eerste instantie in het uitwateringskanaal bij het krooshek. Het waterschap vond het uit het oogpunt van veiligheid ongewenst dat de boot ter plaatse bleef liggen en heeft deze reeds op de oever geplaatst. Vaartuigen die in het uitwateringskanaal Lage Vaart liggen, vormen een potentieel gevaar voor gemaal Colijn. Het waterschap is van plan het vaartuig te laten afvoeren naar een erkende verwerker. Het waterschap past daarbij de Wrakkenwet toe.

Toepassing W rakkenwet

  • 1.

    Het waterschap is als beheerder van het water en de oever bevoegd het vaartuig te verwijderen en op te ruimen, zonder dat het waterschap door eventuele belanghebbenden aansprakelijk kan worden gesteld voor mogelijke schade of afgifte aan een onbevoegde.

  • 2.

    Vanaf de datum van deze kennisgeving is de toegang tot het vaartuig verboden.

  • 3.

    Nadat het vaartuig is geborgen, wordt deze afgegeven aan de eigenaar of belanghebbende (als deze daarom verzoekt), mits de eigenaar of belanghebbende de kosten van opruiming aan het waterschap betaalt.

  • 4.

    Als de eigenaar of belanghebbende zich niet meldt of als hij niet bereid is de kosten te betalen, zijn de eventuele opbrengsten na afgifte van het vaartuig voor het waterschap.

  • 5.

    Het waterschap zal op 25 januari 2016 tot opruiming overgaan indien de eigenaar of belanghebbende zich niet heeft gemeld.

  • 6.

    Het waterschap heeft het recht de opruimingskosten te verhalen op degene die daarvoor aansprakelijk is of het vaartuig te verkopen.

Eventuele rechthebbenden kunnen zich binnen 3 weken melden bij het team Watertoezicht van het waterschap via telefoonnummer (0320) 274 911.

Naar boven