Verordening op de Watersysteemheffing Waterschap Peel en Maasvallei 2009
 
Onderwerp
Besluit algemeen bestuur d.d. 17 december 2014, nr. 2014.24774 tot wijziging van de Verordening op de watersysteemheffing Waterschap Peel en Maasvallei 2009.
 
Het dagelijks bestuur van Waterschap Peel en Maasvallei maakt ter voldoening aan artikel 73 van de Waterschapswet bekend, dat het algemeen bestuur van het waterschap in de openbare vergadering van 17 december 2014 heeft besloten tot navolgende wijziging van de Verordening op de watersysteemheffing Waterschap Peel en Maasvallei 2009. Het besluit treedt in werking op de dag na die van bekendmaking. Het besluit is ook in te zien op het waterschapskantoor, op werkdagen tussen 9.00 uur en 16.00 uur, Drie Decembersingel 46, 5921 AC Venlo.
 
Het algemeen bestuur van Waterschap Peel en Maasvallei;
 
gelet op de artikelen 110, 113, 116 en 117 van de Waterschapswet;
 
BESLUIT:
 
De Verordening op de watersysteemheffing Waterschap Peel en Maasvallei 2009 als volgt te wijzigen:
 
Artikel I
Artikel 1 Begripsbepalingen
  • a.
    ingezetene: degene die blijkens de basisregistratie personen bij het begin van het kalenderjaar woonplaats heeft in het gebied van het waterschap en die aldaar gebruik heeft van woonruimte, met dien verstande dat gebruik van woonruimte door de leden van een gezamenlijke huishouding wordt aangemerkt als gebruik door een lid van dat huishouden, dat wordt aangewezen door de in artikel 123, derde lid, onderdeel b, van de Waterschapswet bedoelde ambtenaar van het waterschap;
  • l.
    gebied van het waterschap: het gebied dat is aangegeven op de bij het provinciaal reglement behorende kaart waarin de zorg voor het watersysteem aan het waterschap is opgedragen;
Artikel 4 Tarief ingezetenen
Met inachtneming van het bepaalde in de kostentoedelingsverordening bedraagt het tarief van de heffing voor de categorie ingezetenen € 47,62 per woonruimte.
Artikel 6 Tarief ongebouwde onroerende zaken
  • 1.
    Met inachtneming van het bepaalde in de kostentoedelingsverordening bedraagt het tarief van de heffing voor ongebouwde onroerende zaken, niet zijnde natuurterreinen € 39,09 per hectare.
  • 2.
    In afwijking van het bepaalde in het eerste lid en met inachtneming van het bepaalde in artikel 4 van de kostentoedelingsverordening bedraagt het tarief van de heffing voor verharde openbare wegen € 136,82 per hectare.
Artikel 8 Tarief natuurterreinen
Met inachtneming van het bepaalde in de kostentoedelingsverordening bedraagt het tarief van de heffing voor natuurterreinen € 3,16 per hectare.
Artikel 10 Tarief gebouwde onroerende zaken
Met inachtneming van het bepaalde in de kostentoedelingsverordening bedraagt het tarief van de heffing voor gebouwde onroerende zaken 0,0336% van de heffingsmaatstaf als bedoeld in artikel 3, onderdeel c van deze verordening.
 
Artikel II
  • 1.
    Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na die van de bekendmaking in het Waterschapsblad.
  • 2.
    De datum van ingang van de heffing is 1 januari 2015.
Toelichting
Naast het vaststellen van de tarieven watersysteemheffing voor het belastingjaar 2015 wordt de definitie ‘ingezetene’ in overeenstemming gebracht met een wijziging van de Waterschapswet als gevolg een wijziging van de Wet basisregistratie personen (Stb. 2013, 316) en de Aanpassingswet basisregistratie personen (Stb. 2013, 494).
Daarnaast wordt de definitie ‘gebied van het waterschap’ in overeenstemming gebracht met die zoals opgenomen in de Kostentoedelingsverordening.
 
Het algemeen bestuur neemt dit besluit op basis van de inhoud van het bijbehorende bestuursvoorstel.
Het algemeen bestuur neemt dit besluit op basis van de volgende overwegingen.
  • 1.
    Het besluit is noodzakelijk om een rechtsgeldige belastingverordening te hebben voor het belastingjaar 2015.
  • 2.
    Op basis van de tarieven 2015 kan het belastingvolume watersysteemheffing zoals dat in de begroting 2015 is opgenomen worden gegenereerd.
Aldus besloten in de openbare vergadering van 17 december 2014 en op 22 december 2014 gepubliceerd in het Waterschapsblad.
de secretaris,
(getekend)
mr. W.J.M. Evers
de voorzitter,
(getekend)
mr. A.M.G. Gresel
Naar boven