Handhavingsbeleidsplan 2014
Het dagelijks bestuur van Waterschap Vechtstromen maakt bekend dat het in de vergadering van 30 september 2014 het Handhavingsbeleidsplan 2014 heeft vastgesteld.
Een handhavingsbeleidsplan geeft de wijze aan waarop toezicht en handhaving plaatsvindt, welke wet- en regelgeving van toepassing is, welke sanctiestrategie wordt gevolgd bij overtredingen en de samenwerkingsvormen die van toepassing zijn met andere instanties. Binnen de Rijn Oost waterschappen is een gezamenlijk handhavingsbeleidsplan opgesteld.
Het handhavingsbeleid is voor meerdere jaren van toepassing. Actualisatie vindt plaats indien wet- en regelgeving verandert.
Op grond van de landelijke richtlijnen voor de “professionalisering” van de handhaving is iedere organisatie die toezicht en handhaving uitvoert verplicht het handhavingsbeleidsplan bestuurlijk vast te stellen. De verplichting vloeit voort uit artikel 7.2 van het Besluit Omgevingsrecht.
Ter inzage legging
Het handhavingsbeleidsplan 2014 treft u links aan bij ‘Externe bijlagen’. Het besluit ligt met ingang van 18 november 2014 tot en met 29 december 2014 voor iedereen ter inzage in de waterschapskantoren Kooikersweg 1 te Almelo en Burgemeester Feithsingel 2 te Coevorden.
Voor meer informatie over het handhavingsbeleidsplan 2014 kunt u contact opnemen via het algemene telefoonnummer (088) 22033 33.
 
Naar boven