Bekendmaking ontwerp nota algemene regels 2014 en ontwerp nota ‘beleidskaders en beleidsregels voor het watersysteem’ 2014 (update).
Termijn van ter inzagelegging: van 29 oktober 2014 tot en met 10 december 2014.
 
Het college van dijkgraaf en heemraden van waterschap Hollandse Delta maakt bekend dat vanaf 29 oktober de volgende documenten 6 weken ter inzage liggen:
  • 1.
    Ontwerpnota algemene regels voor het watersysteem en de wegen 2014;
  • 2.
    Ontwerpnota beleidskaders en beleidsregels voor het watersysteem 2014 (update).
 
Ontwerpnota algemene regels 2014
Door een uitbreiding van het aantal algemene regels zijn veel activiteiten niet meer vergunningplichtig. Als een handeling onder het toepassingsbereik van een algemene regel valt, dan vervalt de in de keur opgenomen vergunningplicht. Wel moet voldaan worden aan de voorschriften die in de algemene regel zijn opgenomen. Wel is een meldplicht opgenomen.
 
Ontwerpnota beleidskaders en beleidsregels 2014 (update)
In beleidsregels is aangegeven op welke wijze het waterschap voorgenomen activiteiten toetst en beoordeelt, waarvoor de vergunningplicht blijft bestaan.
 
Inzage en meer informatie?
De bijbehorende ontwerpbesluiten en kaarten kunt u tijdens de termijn van terinzagelegging  inzien in het hoofdkantoor van waterschap Hollandse Delta, Handelsweg 100, 2988 DC Ridderkerk, zie hiervoor de website van het waterschap: www.wshd.nl. De ontwerpen zijn ook via de website www.overheid.nl in te zien. Voor meer informatie over de ontwerpbesluiten, kunt u contact opnemen met de heer M. Westerlaken, 088-974 3103.
 
Zienswijzen
U kunt als belanghebbende gedurende de termijn van terinzagelegging uw gemotiveerde zienswijze indienen bij het college van dijkgraaf en heemraden.
Uw zienswijze moet tenminste bevatten uw naam en adres, de dagtekening en een omschrijving van het besluit waar uw zienswijze betrekking op heeft. Richt uw zienswijze aan het college van dijkgraaf en heemraden van waterschap Hollandse Delta, Postbus 4103, 2980 GC Ridderkerk. Als u mondeling een zienswijze wilt indienen dan kunt u contact opnemen met het Waterschapsloket via telefoonnummer 0900 - 2005005 (lokaal tarief).
 
 
Wat gebeurt er met uw zienswijze?
Het college van dijkgraaf en heemraden zal na afloop van de termijn van terinzagelegging de ingediende zienswijzen beoordelen en de ontwerpnota’s eventueel aangepast definitief vaststellen. Van de vaststelling zal een bekendmaking volgen.
 
 
Ridderkerk, 29 oktober 2014
Dijkgraaf en heemraden, namens deze,
 
Drs. A.A. van Vliet, secretaris-directeur
 
Naar boven