Bekendmaking vaststelling legger regionale waterkering Slaperdijk Renswoude-Veenendaal
L egger
Op 14 oktober 2014 heeft het college van dijkgraaf en heemraden van Waterschap Vallei en Veluwe de legger van de regionale waterkering vastgesteld voor de Slaperdijk (gelegen tussen Renswoude en Veenendaal).
In de legger van de waterkering staat waaraan de waterkering minimaal moet voldoen om op zijn taak berekend te zijn. Daarnaast is aangegeven waar de onderhoudsplichten uit bestaan en wie de onderhoudsplichtigen zijn.
Voor de Slaperdijk is in deze legger de huidige situatie van de dijk opgenomen. Er zijn geen verbeteringen en/of veranderingen van het profiel van en de inrichting op de Slaperdijk opgenomen. Deze staan ook niet gepland. De Slaperdijk blijft zoals deze nu is.
Inspraakperiode
De ontwerp legger heeft van 29 juli tot en met 8 september 2014 ter inzage gelegen.
Gedurende deze periode zijn er geen zienswijzen ingediend.
Ter inzage
U kunt van 21 oktober tot en met 2 december 2014 de legger en de bijlage inzien. Voor de legger zie links hiernaast bij externe bijlagen: Toelichting ontwerp legger, inspraaknota en voorstel. En voor de leggerkaarten, dwars- en lengteprofielen zie: http://valleienveluwe.maps.arcgis.com/home/.
Ook liggen de legger en de bijlage tijdens kantooruren ter inzage in het Waterschapshuis, Steenbokstraat 10 te Apeldoorn.
Beroep bij de rechtbank
Diegenen die tijdens de periode van ter inzage legging van de ontwerp-leggers een zienswijze hebben ingediend, en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijzen tegen de ontwerpleggers naar voren hebben gebracht, kunnen beroep bij de rechtbank instellen. Het beroepschrift kunt u richten aan Rechtbank Gelderland, locatie Arnhem, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. Het beroepschrift moet minimaal bevatten: de naam en het adres van de indiener, de dagtekening (= datum van ondertekening), een omschrijving van het besluit waartegen het beroepschrift is gericht en de gronden van beroep (reden/onderbouwing). Verder moet het beroepschrift ondertekend zijn. Voor de behandeling van het beroep moet u griffierecht betalen.
U kunt ook digitaal beroep instellen bij de bovengenoemde rechtbank via https://loket.rechtspraak.nl/. Daarvoor moet u beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde website voor de precieze voorwaarden.
Voorlopige voorziening
Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. Dat betekent dat het instellen van beroep de inwerkingtreding niet tegen houdt. U kunt daarom een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) instellen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Dit verzoek moet u richten aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Arnhem, op het bovengenoemde adres. Een voorwaarde hiervoor is dat u ook beroep hebt ingesteld. Voor de behandeling van het verzoek tot voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.
Inwerkingtreding
De legger treedt in werking met ingang van 1 januari 2015.
Vragen
Voor vragen over de legger kunt u contact opnemen met de heer W. de Boer, telefoonnummer (055) 5 272 911. Voor juridische vragen kunt u contact opnemen met de heer J. Doude van Troostwijk, telefoonnummer (06) 11 73 31 37.
Apeldoorn, 14 oktober 2014
Namens dijkgraaf en heemraden Waterschap Vallei en Veluwe
drs. ing. K.A. Blokland
adjunct directeur
Naar boven