Terinzagelegging: Ontwerp peilbesluit Marumerlage
Het gebied Marumerlage (ter hoogte van Marum en gelegen langs de A7) maakt onderdeel uit van het beekdal Dwarsdiep.
Natuurontwikkeling in dit gebied is belangrijk voor de waterkwaliteit en de ecologische hoofdstructuur. De inrichtingswerkzaamheden zijn gestart. Er wordt grond afgeplagd en er wordt onder andere een vistrap aangelegd.
 
Om de gewenste situatie te bereiken is binnen Marumerlage ook een aanpassing van de waterstand nodig. De effecten van aangepaste waterpeilen zijn in een peilbesluit onderzocht en beschreven in het rapport “Toelichting Peilbesluit Marumerlage” augustus 2014. Het peilbesluit is op 16 september door het Dagelijks Bestuur in ontwerp vastgesteld.
 
Terinzagelegging
Het ontwerpbesluit en bijbehorende stukken zijn in te zien van 24 september 2014 tot 5 november 2014 in het waterschapshuis, Stedumermaar 1 in Groningen.
 
Zienswijzen
Belanghebbenden kunnen gedurende bovengenoemde termijn, mondeling of schriftelijk, hun zienswijze betreffende bovenstaand besluit kenbaar maken.
 
Uw schriftelijke reactie kunt u sturen aan het dagelijks bestuur van het waterschap Noorderzijlvest, postbus 18, 9700 AA Groningen. Het waterschap heeft de elektronische weg (e-mail) niet opengesteld voor het indienen van zienswijzen/ inspraakreacties. U kunt eventuele vragen mailen naar peilbesluiten@noorderzijlvest.nl of u kunt bellen met de heer R.A. van der Ploeg (050-3048911). Bij het verstrekken van afschriften van het ontwerpbesluit en/of de bijbehorende stukken, is de Legesverordening van toepassing.
Naar boven