Projectplan Herinrichting NVO Rijksstraatweg
Hierbij maken wij bekend dat wij het projectplan voor de Herinrichting NVO Rijksstraatweg ingevolge artikel 5.4 Waterwet hebben vastgesteld op 2 september 2014.
Het project betreft de aanleg van 400m natuurvriendelijke oever (NVO) nabij Rijksstraatweg te Brielle in verband met een Kader Richtlijn Water (KRW) plichtige maatregel. De 400m zal opgedeeld worden in drie gelijke delen. Van deel 1 zal, achter de bestaande beschoeiing, de oever over een breedte van ruim 2m verflauwd worden tot onder waterpeil. De bestaande beschoeiing zal opgehoogd worden tot boven waterpeil. Hierdoor ontstaat er een natte beschermde zone achter de beschoeiing. De oever van het tweede deel wordt over een breedte van ruim 2m verflauwd. De beschoeiing wordt hier verwijderd en een bitumen doorgroeimat aangebracht. De oever wordt op deze manier beschermd en groen krijgt de kans zich te ontwikkelen. Het derde deel zal bestaan uit een dubbele rij wilg/populier beschoeiing in de watergang welke aangevuld zal worden met grond en rietstokken. Hierdoor ontstaat er een bescherm(en)de rietkraag in de watergang.
Het project is gelegen nabij de Rijksstraatweg in de gemeente Brielle. De oever bestaat uit een rietkraag met daar achter grasland. Op het grasland zijn een aantal bospercelen. Door de aanwezigheid van bospercelen is de breedte van het grasland achter de rietkragen op een aantal plaatsen beperkt. De natuurvriendelijke oever zal eenzijdig aan de westelijke kant worden aangelegd in hoofdwatergang H25393.
Het projectplan ligt van 22 september 2014 tot en met 3 november 2014 (6 weken) ter inzage bij: Waterschap Hollandse Delta, Handelsweg 100 te Ridderkerk, op werkdagen van 08.00 tot 17.30 uur.  
Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan een (rechts)persoon wiens belang rechtstreeks bij het projectplan is betrokken, gedurende een periode van zes weken vanaf de dag nadat het projectplan ter inzage is gelegd, tegen het projectplan bezwaar instellen. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan het college van dijkgraaf en heemraden van waterschap Hollandse Delta, Postbus 4103, 2980 GC te Ridderkerk en moet ten minste bevatten:
• naam en adres van de indiener;
• de dagtekening;
• een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;
• de gronden van bezwaar.
Het indienen van bezwaar heeft geen schorsende werking daarom kunt u tevens de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Rotterdam, Sector Bestuursrecht, verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Het postadres van deze Voorzieningenrechter is Postbus 50950, 3007 BM Rotterdam.  
Voor het doen van een verzoek tot voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd. Voor de hoogte van de griffierechten kunt u contact opnemen met de Rechtbank Rotterdam, Sector Bestuursrecht, onder telefoonnummer 010 297 12 34.  
U kunt ook digitaal een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij genoemde Voorzieningenrechter via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.  
Voor nadere inlichtingen over dit projectplan kunt u terecht bij H. Kooijman, bereikbaar via het waterschapsloket: 0900 - 2005005.
Ridderkerk, 19 september 2014

Dijkgraaf en heemraden,

Namens deze:

drs. A.A. van Vliet, secretaris-directeur

Naar boven